Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de bijwerkingen van het eten van nopales?

Ontstekingsremmende effecten

 1. Nopal, ook bekend als de stekelige peer, wordt als voedsel gegeten en wordt ook gebruikt voor zijn vermeende medicinale voordelen. Het wordt vaak gebruikt als een laxerend, ontstekingsremmend middel, kater en een natuurlijke behandeling voor diabetes. Het wordt minder vaak gebruikt voor aandoeningen zoals acne, colitis en hypertensie. Er zijn aanwijzingen dat het de symptomen van een katers vermindert en de bloedsuikerspiegel verlaagt, maar er is meer onderzoek nodig. Het wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken, of het nu als voedsel of als medicijn wordt gebruikt.

Allergische reactie

 1. De AARP - voorheen Amerikaanse Vereniging van Gepensioneerden - geneesmiddelendatabase waarschuwt dat iedereen met een allergie of gevoeligheid voor nopal geen nopales mag eten of extracten van de plant mag gebruiken. Dit kan neusontsteking of astma veroorzaken. Hoewel veel allergische reacties op het gebied van ergernis vallen, kan elke allergie mogelijk levensbedreigend zijn.

Bloedsuiker

 1. In een artikel gepubliceerd in "Toxicology and Applied Pharmacology" onderzochten onderzoekers de bijwerkingen van een aantal Mexicaanse kruidengeneesmiddelen, waaronder nopal. Ze merkten op dat proefpersonen na het eten van geroosterde nopale stengels een significante daling van de bloedsuikerspiegel ervaren. Proefpersonen die ruwe, rauwe nopalextracten aten, ondervonden niet dezelfde bloedsuikerverandering, waardoor onderzoekers concluderen dat de verhitting van de nopales het hypoglycemische effect veroorzaakte.

Geneesmiddelinteracties

 1. Drugs.com vermeldt dat nopales niet mag worden ingenomen met geneesmiddelen die worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel te reguleren bij patiënten met diabetes, inclusief de medicijnen glyburide en metformine. Wanneer nopal met deze geneesmiddelen wordt gebruikt, kan de bloedsuikerspiegel overmatig dalen. Drugs.com waarschuwt dat nopal, dat diuretische eigenschappen heeft, niet mag worden gebruikt met farmaceutische diuretica zoals furosemide en hydrochloorthiazide, omdat dit de diurese tot gevaarlijke niveaus kan verhogen. AARP merkt op dat nopal een kleverige gel vormt wanneer het wordt gemengd met water, en deze gel kan het vermogen van het lichaam om medicatie te absorberen die binnen twee uur na het eten van nopales wordt ingenomen, verstoren.

Andere bijwerkingen

 1. AARP meldt dat de meest voorkomende bijwerkingen misselijkheid, diarree, hoofdpijn en een verhoogd volume en frequentie van de ontlasting zijn. Nopal kan ook het immuunsysteem onderdrukken of de levertoxiciteit verhogen, vooral bij grote doses. De cactus is waarschijnlijk veilig wanneer hij als voedsel wordt gebruikt, maar medicinale extracten kunnen gebruikers blootstellen aan ongewoon grote hoeveelheden van de actieve ingrediënten.

Zwangerschap en borstvoeding

 1. Het effect van nopal op zwangerschap en borstvoeding is niet onderzocht in een klinische setting. Het is onbekend welk effect nopal zou kunnen hebben op het ontwikkelen van foetussen of jonge kinderen. AARP en Drugs.com bevelen aan dat, totdat bewijs van de veiligheid van de plant is geproduceerd, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, vermijden om nopal of supplementen op basis van nopal te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407