Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de bijwerkingen van zalmoliecapsules?

Antioxidanten

 1. Omega-3-vetzuren zijn noodzakelijk voor de menselijke gezondheid. Ze helpen ontstekingen te verminderen, spelen een rol bij de hersenfunctie en kunnen ziekten zoals hartaandoeningen en maculaire degeneratie helpen voorkomen. Omdat het lichaam geen omega-3 vetzuren kan maken, moet je ze uit andere bronnen halen. Vissen zoals makreel, zalm en forel zijn goede voedselbronnen. Zalmvisolie-supplementen zijn een andere bron van omega-3 vetzuren; ze worden echter geassocieerd met enkele bijwerkingen.

Gastro-intestinale klachten

 1. Grote doses van elk type visoliesupplement kunnen gastro-intestinaal ongemak veroorzaken. Deze verstoringen omvatten oprispingen, maagklachten, een visachtige nasmaak, misselijkheid en diarree. Als de capsules tijdens de maaltijd worden ingenomen, zijn de bijwerkingen in de buik misschien niet zo erg. De geleidelijke toename van de hoeveelheid visolie in één keer kan ook de bijwerkingen verminderen.

Verhoogd risico op bloedingen

 1. Mensen die bloedverdunners gebruiken of die bloed- en bloedingsstoornissen hebben, moeten voorzichtig zijn bij het nemen van supplementen met zalmvisolie. Hoge doses van deze capsules zijn in verband gebracht met een verhoogd risico op bloedingen en bloedingscomplicaties. Visolie kan ervoor zorgen dat bloedplaatjes geen bloedstolsel vormen en de aanwezige bloedstolsels afbreken. Uw arts kan u adviseren over de voordelen en risico's van supplementen met zalmvisolie.

Overgevoeligheidsreacties

 1. Vis is een veel voorkomend allergeen; mensen die allergisch of gevoelig zijn voor vis, moeten zalmolieproducten vermijden. Het is niet bekend hoe vaak het voorkomt dat een persoon met een allergie voor vis ook een visolie heeft, en totdat dat duidelijk is, mogen mensen met visallergie geen zalmvisoliecapsules nemen, merkt de Amerikaanse National Library of Medicine op . Visolie kan ook huiduitslag veroorzaken.

Problemen met vitamine E-concentraties

 1. Visolie kan de concentratie vitamine E in het lichaam verlagen nadat het gedurende maanden is ingenomen. De oorzaak van deze uitputting van vitamine E wordt niet goed begrepen, legt de Amerikaanse National Library of Medicine uit. Veel zalmvisoliepreparaten bevatten extra vitamine E. Dit kan een probleem zijn als u vitamine E afzonderlijk inneemt, omdat dit kan leiden tot verhoogde vitamine E-waarden in het bloed.

Onregelmatige bloedglucosewaarden bij diabetes

 1. Sommige type 2-diabetici kunnen een lichte toename van hun nuchtere bloedglucosespiegel ervaren bij het gebruik van omega-3 vetzuren, volgens het University of Maryland Medical Center. Hoewel deze supplementen geen langdurige gevolgen lijken te hebben voor mensen met diabetes, moeten degenen die deze bijwerking ervaren, visolie vermijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407