Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de effecten van grapefruit op diabetes?

Aanbevelingen

 1. Grapefruit bevat aanzienlijke hoeveelheden vitamine A en C en bevat relatief weinig calorieën en weinig glycemische index, waardoor het een voedzame fruitkeuze is voor diabetici. Grapefruit eten kan je ook helpen om je bloedsuikerspiegel beter onder controle te houden, maar als je bepaalde medicijnen gebruikt, kun je beter kiezen voor een ander fruit vanwege mogelijke interacties met medicijnen.

Koolhydraatgehalte

 1. De helft van een grote grapefruit heeft 53 calorieën en 13,4 gram koolhydraten, inclusief 1,8 gram vezels. Als u uw bloedsuiker onder controle houdt door koolhydraten te tellen, telt dit als één portie koolhydraten. Diabetici kunnen meestal tussen de 45 en 75 gram koolhydraten per maaltijd hebben, of drie tot vijf porties koolhydraten.

Glycemische index

 1. De glycemische index schat het effect van een voedingsmiddel dat koolhydraten bevat op uw bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen met een lage glycemische index van minder dan 55 veroorzaken waarschijnlijk geen grote verhogingen van de bloedsuikerspiegel, terwijl voedingsmiddelen met een hoge glycemische index van 76 of meer pieken in uw bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken nadat u ze hebt gegeten. Grapefruit heeft een lage GI van 25, dus het heeft waarschijnlijk geen significant effect op uw bloedsuiker zolang u uw portiegrootte in de gaten houdt.

Onderzoeksresultaten

 1. Het eten van een halve grapefruit vóór elke maaltijd kan u helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden en een kleine hoeveelheid gewicht te verliezen, volgens een studie gepubliceerd in het "Journal of Medicinal Food" in maart 2006. De verse grapefruit hielp de insulineresistentie en insulinespiegels twee uur na het eten te verbeteren. Grapefruitsap was ook gunstig voor gewichtsverlies, maar niet voor het verbeteren van de insulineresistentie.

Andere overwegingen

 1. Blijf bij verse grapefruit in plaats van grapefruitsap, dat meer calorieën en koolhydraten bevat. Elk 8-ounce glas heeft 94 calorieën en 22,1 gram koolhydraten. Neem contact op met uw arts voordat u uw grapefruitinname verhoogt, omdat deze vrucht kan interageren met veel medicijnen, waardoor ze meer of minder effectief zijn, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Het kan ook een wisselwerking hebben met het diabetesmedicijn Metformine, waardoor een bijwerking genaamd lactaatacidose waarschijnlijker wordt, volgens een studie gepubliceerd in "Methods and Findings in Experimental and Clinical Pharmacology" in november 2009.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407