Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de functies van darmflora?

Meer Bubble Tea Nutrition

 1. Wanneer de meeste mensen aan bacteriën denken, stellen ze zich ziekmakende organismen voor en de noodzaak om infecties te bestrijden. Hoewel er veel soorten schadelijke bacteriën zijn, bevat het lichaam vele vormen van nuttige of "vriendelijke" bacteriën in het darmkanaal. Bekend als darmflora, deze organismen bestaan ​​uit bacteriën, schimmels, protozoa en gist, en hebben specifieke doeleinden die het lichaam helpen.

Darmflora

 1. Het maagdarmkanaal is een complex systeem waarmee het lichaam voedsel kan verteren en absorberen terwijl afval wordt afgevoerd voor uitscheiding. Voor een goede werking van het darmkanaal moet een normale flora aanwezig zijn. Darmflora zijn soorten micro-organismen die bekend staan ​​als probiotica en die normaal leven als onderdeel van het darmkanaal. Deze organismen hebben verschillende functies die het lichaam helpen, maar profiteren ook van hun gastheren. Deze microben bevinden zich bijvoorbeeld in het darmkanaal, waar ze voedingsstoffen ontvangen voor groei. Darmflora komt zowel in de dikke als in de dunne darm voor.

Digestie

 1. Darmflora kan helpen bij de vertering van voedsel om andere componenten te vormen. Lactobacillus acidophilus maakt bijvoorbeeld melkzuur en waterstofperoxide in de darm tijdens het spijsverteringsproces, omdat het voedsel afbreekt, volgens het University of Maryland Medical Center. De resulterende producten kunnen ook andere doeleinden dienen, zoals voor immuniteit. Bovendien kan sommige darmflora helpen bij de spijsvertering door eiwitten af ​​te breken of het lichaam te helpen zuivelproducten te verteren.

Immuniteit

 1. Sommige soorten normale darmflora beschermen het lichaam tegen bepaalde soorten infecties. Dit kan door de groei van schadelijke organismen die infecties kunnen veroorzaken, te remmen. Lactobacilli zijn bijvoorbeeld darmflora en worden beschouwd als "vriendelijke" bacteriën. Deze organismen remmen de groei van Candida albicans, een soort gist die infecties kan veroorzaken. Als alternatief voorkomen sommige soorten darmflora infectie door een darmbarrière te creëren. Bifidobacteriën genereren bijvoorbeeld stoffen die de groei van sommige soorten gram-negatieve en gram-positieve bacteriën remmen.

Nutriëntensynthese

 1. Darmflora werkt niet alleen om het lichaam te helpen bij het afbreken en verteren van voedsel, ze zijn ook verantwoordelijk voor het synthetiseren van sommige soorten vitamines en voedingsstoffen. Normale darmflora helpt het lichaam bijvoorbeeld om vitamine K te creëren. Ze helpen ook bij de opname van mineralen en werken om sommige soorten zetmeel en suikers te veranderen in energiebronnen voor het lichaam.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407