Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsrisico's van de cashewnoot?

Fermenteerbare koolhydraten en opgeblazen gevoel

 1. Cashewnoten smaken misschien decadent, maar ze zijn eigenlijk goed voor je gezondheid. Rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en ijzer, cashewnoten zijn een snack die je elke dag zonder schuldgevoel kunt eten. Dat gezegd hebbende, het eten van grote hoeveelheden cashewnoten kan gemakkelijk leiden tot gewichtstoename, dus blijf met slechts één portie omwille van je taille.

Een zware caloriebelasting

 1. Cashewnoten zijn rijk aan hart-gezond enkelvoudig onverzadigd vet. Maar zelfs voedzame vetten bevatten meer dan het dubbele van de calorieën van koolhydraten of eiwitten, dus cashewnoten pakken een flinke calorische punch in. Slechts 1 ons droog geroosterde cashewnoten bevat 163 calorieën; eet 1 kop - gemakkelijk te doen als je direct uit de zak snacken - en je hebt 786 calorieën verbruikt, bijna 40 procent van wat je nodig hebt in een dieet met 2000 calorieën. Wanneer je meer calorieën eet dan je lichaam nodig heeft voor energie, slaat het teveel aan lichaamsvet op en kom je aan.

Overmaat natrium

 1. Hoewel gewone cashewnoten zeer weinig natrium bevatten, kunnen gezouten versies ongeveer 181 milligram natrium per ounce bevatten. Teveel natrium kan uw bloeddruk verhogen, mogelijk met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat gezonde mensen niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag krijgen, terwijl mensen met een risico op hartaandoeningen niet meer dan 1500 milligram natrium per dag mogen krijgen. Hoewel het natriumgehalte van cashewnoten relatief laag lijkt in vergelijking met deze cijfers, telt natrium snel op met meerdere porties - en als je zoals de meeste Amerikanen bent, krijg je al te veel natrium in je dieet. Kies ongezouten cashewnoten om dit probleem te voorkomen.

Raw Cashew-gevaren

 1. Het is onwaarschijnlijk dat u rauwe of in de dop cashewnoten in de winkel vindt, maar blijf uit de buurt. Cashewnoten zijn gerelateerd aan gifsumak en gifsumac, en oliën in hun schil veroorzaken een jeukende, onaangename reactie op je huid. Het roosteren van de geschilde cashewnoten bij hoge temperaturen vernietigt alle aanhoudende giftige oliën, daarom ben je volkomen veilig om commercieel bereide cashewnoten te eten.

Evenwichtig eten

 1. Uw lichaam heeft een breed scala aan voedingsstoffen nodig om te gedijen en te veel cashewnoten eten laat weinig ruimte over voor ander belangrijk voedsel. De MyPlate-richtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevelen aan om elke dag slechts 5,5 ons eiwitrijk voedsel te eten - inclusief noten, bonen, tofu en vis - en u zult het gezondst zijn als u een verscheidenheid aan producten uit deze groep kiest. Je hebt ook veel fruit, groente en granen nodig, dus laat cashewnoten of ander voedsel je dieet niet domineren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407