Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van aardbeienbladeren?

Nutritional Voordelen

 1. De bladeren van aardbeienplanten kunnen worden gebruikt om verschillende theeën te brouwen, en hun voedingsstoffen kunnen worden geëxtraheerd en gecombineerd met andere ingrediënten in voedingstabletten bedoeld om de algehele gezondheid en spijsverteringsfunctie te bevorderen. Aardbeienbladeren worden meestal gedroogd en in hun geheel of in fragmenten met enkele stengel- en bloemdeeltjes gebruikt. Aardbeibladeren worden voornamelijk gebruikt om gastro-intestinale klachten en gewrichtspijn te verlichten; ze bevatten ook essentiële mineralen en vitamines die een breed scala aan voordelen kunnen bieden. Raadpleeg uw arts voordat u kruidenmiddelen gebruikt, vooral als u medicijnen gebruikt, vanwege het potentieel voor interactie.

Spijsverteringseffecten

 1. Aardbeibladthee wordt meestal gebruikt om de spijsvertering te verbeteren en de zuren en basen in uw spijsverteringskanaal te balanceren om de symptomen van gastro-intestinale klachten te verlichten. Aardbeibladeren bevatten tannines, biomoleculen die zich binden aan eiwitten, aminozuren, alkaloïden en andere verbindingen met een lage pH die overmatige stress op uw spijsvertering kunnen veroorzaken. Aardbeibladeren kunnen een maagklachten helpen verlichten en de symptomen van misselijkheid, een opgeblazen gevoel, maagkrampen en diarree verminderen. Vraag het advies van uw arts voordat u dit of een kruidenmiddel probeert.

Artritis

 1. Verbindingen in aardbeibladeren, zoals het natuurlijke diuretische cafeïnezuur, kunnen helpen water uit uw gewrichten te trekken, wat pijn en zwelling kan verminderen die gepaard gaan met aandoeningen zoals artritis en reuma. Artritis is een chronische gewrichtsaandoening die chronische ontsteking van de gewrichten van uw lichaam inhoudt, terwijl reuma een niet-specifieke vorm van chronische gewrichtspijn is. Ontsteking wordt veroorzaakt door overmatig vasthouden van vocht in de zachte weefsels rondom uw gewrichten, wat stijfheid, pijn en verlies van mobiliteit veroorzaakt. In een 2000-studie gepubliceerd in "Neuroimmunomodulation", een tijdschrift, suggereren onderzoekers dat cafeïnezuur nuttig kan zijn als een ontstekingsremmende stof.

Gunstige mineralen en vitamines

 1. Aardbeibladeren bevatten sporenelementen en vitaminen, zoals ijzer, calcium en vitamine C, die belangrijk zijn voor de gezondheid en het onderhoud van veel verschillende lichaamsfuncties. Het Universitair Medisch Centrum van de Universiteit van Maryland, UMMC, zegt dat ijzer de productie van rode bloedcellen en hemoglobine kan verbeteren en bloedarmoede helpt behandelen. UMMC stelt ook dat calcium helpt de botgezondheid te ondersteunen en osteoporose kan voorkomen. Aardbeibladeren bevatten ook grote hoeveelheden vitamine C of ascorbinezuur, dat fungeert als een krachtige antioxidant in je lichaam. Professor Melvin H. Williams zegt in zijn boek 'Nutrition for Health, Fitness and Sport' dat vitamine C de effecten van vrije radicalen en andere potentieel schadelijke gifstoffen in uw lichaam neutraliseert, uw immuunsysteem stimuleert en uw vermogen om infecties te bestrijden versterkt. en ziekte.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Sommige belangrijke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen met thee of capsules met aardbeibladeren of aardbeiblad-extract. Als u allergisch bent voor aardbeien, kunt u ook een mogelijk ernstige allergische reactie ervaren op aardbeibladeren of de tannines en andere verbindingen die eruit worden geëxtraheerd. Tekenen van een allergische reactie op aardbeibladeren zijn zwelling van uw gezicht en nek, ademhalingsproblemen en het verschijnen van huiduitslag of netelroos. Zoek onmiddellijk medische hulp als u een van deze symptomen ervaart na het innemen van aardbeibladeren of aardbeiblad-extract.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407