Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van artisjokharten?

Alternatieven

 1. Artisjokken worden al sinds de oud-Egyptische tijd gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering. Vandaag weten we dat ze voedingsstoffen bevatten die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Volledige veiligheidstests van artisjoksupplementen zijn echter niet uitgevoerd, dus raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat u deze gebruikt om een ​​gezondheidstoestand te behandelen.

De basis

 1. Een overblijvende distel van de familie Cynara, een artisjok heeft bloemknoppen die zich ontwikkelen tot eetbare koppen. De eetbare delen van elke kop omvatten de basis, die het hart wordt genoemd, en de vlezige basis van de bladeren die de artisjok vormen. In het midden van de artisjok bevindt zich een oneetbare massa onrijpe roosjes, de choke.

Antioxidanten

 1. Normale chemische processen in het lichaam resulteren in afvalproducten die vrije radicalen worden genoemd en die gezonde cellen kunnen beschadigen. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen neutraliseren, zodat schade wordt vermeden of beperkt. Het Amerikaanse Department of Agriculture Nutrient Database meldt dat één middelgrote artisjok 15 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C levert, op basis van een dieet met 2000 calorieën per dag. Vitamine C is een antioxidant die eiwitten, lipiden, koolhydraten en nucleïnezuren beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Het zuurstofradical absorptievermogen, of ORAC-systeem, dat voedingsmiddelen beoordeelt op basis van hun antioxiderende vermogen, geeft artisjokken een score die negen keer hoger is dan andere bronnen van vitamine C zoals sinaasappelsap en rode pepers.

Fiber

 1. Eén middelgrote artisjok levert 10,3 g vezels, of 41 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. De vezel in artisjokken, inuline genaamd, bevordert de darmgezondheid door de groei van goede bacteriën in de dikke darm te stimuleren. Het is ook een oplosbare vezel, die helpt het cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.

Indigestie

 1. In het december 2003 nummer van "Alimentary Pharmacology and Therapeutics", G. Holtmann et al. gemeld dat artisjokbladextract de pijn en het ongemak in verband met indigestie of zure reflux kon verlichten. De Duitse Commissie E heeft artisjok goedgekeurd voor de behandeling van dyspeptische problemen, zoals ongemak in de maag, een opgeblazen gevoel, gebrek aan eetlust, misselijkheid en milde diarree of constipatie, volgens Langone Medical Center aan de New York University.

Waarschuwingen

 1. Mensen met galblaasaandoeningen mogen artisjokbladeren of -extracten niet gebruiken totdat ze hun zorgverlener raadplegen, omdat ze de samentrekking van de galblaas kunnen stimuleren, volgens het Langone Medical Center. Artisjoksupplement mag ook niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, jonge kinderen of mensen met een lever- of nierziekte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407