Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van artisjokthee?

Waarschuwingen

 1. Artisjokken kent u misschien als een bolvormige delicatesse, met meerdere overlappende bladeren, dit deel is eigenlijk de bloem van de plant. De langere, gekartelde, "echte" bladeren die langs de stengel van de plant worden gevonden, worden gedroogd om artisjokthee te maken. Artisjokthee heeft een grasachtige, plantaardige smaak en kan helpen het cholesterol- en bloeddrukniveau te verlagen. Over het algemeen vereisen de gezondheidsvoordelen van artisjokthee echter verder menselijk onderzoek op lange termijn.

Mogelijk effect op de bloeddruk

 1. In een studie gepubliceerd in het "Journal of Dietary Supplements" in 2009 kregen patiënten met licht verhoogde bloeddruk een vloeibaar artisjokbladextract. De wetenschappers die de studie uitvoerden, ontdekten dat na 12 weken degenen die het artisjokbladsupplement ontvingen, ofwel 50 of 100 milligram artisjokbladsap, lagere bloeddrukwaarden hadden, ongeacht de hoeveelheid concentraat die ze ontvingen. Wetenschappers concludeerden dat artisjokblad kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk bij mensen met milde hypertensie. Als u alleen de vloeistof uit artisjokthee drinkt, heeft u misschien niet dezelfde voordelen als in het onderzoek. Om de volledige voordelen te verzekeren, consumeer de dreggen - de thee "verlaat ook".

Antioxiderende voordelen voor cholesterol

 1. In 2010 publiceerde het tijdschrift "Phytotherapy Research" een onderzoek naar het effect van artisjokbladextract op het cholesterolgehalte in het bloed. Artisjokblad is rijk aan antioxidanten, die oplossen in thee. Antioxidanten kunnen uw lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen en giftige stoffen uit het milieu. In de loop van een maand ontdekten onderzoekers dat de antioxidanten in artisjokbladeren leidden tot minder oxidatieve stress bij de proefdieren die het supplement ontvingen. Degenen die het supplement kregen, hadden ook een lager algemeen cholesterolgehalte in het bloed. Omdat de studie een extract gebruikt, is het gehalte aan antioxidanten in thee mogelijk niet hetzelfde als in de studie, dus de algehele effecten kunnen verschillen.

Antioxidanten tegen kanker

 1. Artisjokblad zit boordevol polyfenolen, een soort antioxidant die oplost in water. Gifstoffen en vrije radicalen kunnen mogelijk bijdragen aan hartaandoeningen en kanker, en antioxidanten kunnen ook helpen de effecten van deze ziekten uit te stellen. Een publicatie uit 2012 van het "Journal of Cellular Physiology" ontdekte dat artisjokbladextract, wanneer geïntroduceerd in borstkankercellen, de levensvatbaarheid en groei van kankercellen verminderde. Het direct toevoegen van artisjokbladextract aan de cellen leidde ook tot het afsterven van kankercellen, wat mogelijk aangeeft dat de polyfenolen in artisjokken krachtige anti-kankereigenschappen hebben.

Artisjokthee maken

 1. U kunt artisjokbladerthee kopen in winkels voor etnische en natuurvoeding, waar de thee vaak in zakken wordt verkocht. Gebruik een zak voor elke 8 gram kokend water. Gebruik bij losse thee 1 1/2 theelepels voor elke 8 gram. Omdat artisjokblade thee een natuurlijke bitterheid heeft, is het gebruikelijk om wat honing of andere suiker toe te voegen om de thee te zoeten. Je kunt de bladeren ook mengen met losse groene bladthee om de smaak te temperen. Bevroren artisjokthee komt veel voor in Zuidoost-Aziatische diëten, vooral in de Vietnamese cultuur, waar de thee soms wordt bereid met andere kruiden, wordt gezoet en vervolgens gekoeld geserveerd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407