Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bakpoeder voor de spijsvertering?

Uien en knoflook aan uw dieet toevoegen

 1. Pijnlijke spijsverteringsproblemen die optreden na een zware of pittige maaltijd kunnen u ellendig maken. Als je snelle verlichting wilt, maar geen vrij verkrijgbare maagzuurremmers bij de hand hebt, controleer dan je voorraadkast voor een doos zuiveringszout. Wetenschappelijk bekend als natriumbicarbonaat, is baking soda een goedkope en effectieve remedie voor thuis die je kunt gebruiken om incidentele indigestie of brandend maagzuur te beheersen. Als u een natriumarm dieet volgt, raadpleeg dan uw arts voordat u zuiveringszout gebruikt om problemen met uw spijsvertering te behandelen.

Indigestie

 1. Indigestie, medisch bekend als dyspepsie, is een verzamelnaam voor verschillende symptomen, waaronder het gevoel van volheid voor een maaltijd, hinderlijke volheid na een maaltijd, misselijkheid, opgeblazen gevoel of pijn tussen het onderste uiteinde van uw borstbeen en navel. Indigestie komt vrij vaak voor bij volwassenen en kan volgens de National Digestive Disease Information Clearinghouse slechts een enkele keer of zo vaak als elke dag voorkomen. Zuiveringszout helpt vetachtige stoffen en voedseldeeltjes af te breken, waardoor ze gemakkelijker te verteren zijn en de onrust in je maag kalmeren.

Maagzuur

 1. Zuurbranden, ook bekend als zure reflux, is een brandend gevoel net onder of achter uw borstbeen dat zich naar uw slokdarm verspreidt. Het onaangename, brandende gevoel treedt op wanneer de spierband aan het einde van uw slokdarm niet strak genoeg sluit, waardoor maagzuur en gedeeltelijk verteerd voedsel terug in uw keel kruipen. Bijna iedereen ervaart op een bepaald moment maagzuur, dat ernstiger kan worden door hiatale hernia, zwangerschappen of bepaalde medicijnen. Zuiveringszout neutraliseert het overtollige zuur in je maag, waardoor het vlammende gevoel in je borst en keel wordt gedoofd. Raadpleeg uw arts als u meer dan twee keer per week ernstig maagzuur ervaart; u lijdt mogelijk aan gastro-oesofageale reflux of GERD.

Mengsel en frequentie

 1. Zuiveringszout gebruiken om spijsverteringsproblemen zoals spijsverteringsproblemen en brandend maagzuur te behandelen, is net zo eenvoudig als het mengen van 1 ronde theelepel bakpoeder in een 8-ounce glas warm kraanwater. Roer krachtig tot alle bakpoeder is opgelost en drink het mengsel snel op. Als je spijsverteringsproblemen aanhouden of terugkeren, kun je dit bakpoeder en watermengsel om de twee uur drinken totdat het ongemak voorbij is.

Waarschuwing

 1. Hoewel zuiveringszout een typisch veilige en effectieve remedie is voor veel voorkomende spijsverteringsproblemen, is het niet voor iedereen geschikt. Omdat zuiveringszout veel natrium bevat, moet u uw arts raadplegen voordat u het gebruikt als een behandeling voor indigestie en brandend maagzuur als u ouder bent dan 60 of als u een hoge bloeddruk heeft. Zuiveringszout is ook niet bedoeld als een langetermijnoplossing voor aanhoudende spijsverteringsproblemen. Vermijd het gebruik van zuiveringszout langer dan een week.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407