Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bananenbrood?

Andere mogelijke voordelen voor de gezondheid

 1. Afhankelijk van waar u uw bananenbrood haalt, kan dit een gezondheidsbom of een gezondheidsboost zijn. Veel verpakte en bakkerijbroden bevatten vaak veel calorieën, suiker en vetten. De mogelijkheden voor gezonder brood nemen echter toe naarmate bedrijven en bakkers zich meer bewust worden van de wens naar een lichter, voedzamer bananenbrood. Thuis zelf maken is de ideale manier om ingrediënten te regelen voor een gezond, heerlijk brood waar u dagelijks van kunt genieten.

Volle granen

 1. Koop of bereid volkoren banaanbrood versus brood gemaakt met verfijnde witte bloem. Geraffineerde meel heeft weinig voedingswaarde, omdat ze zijn ontdaan van hun zemelen en kiemlagen, wat leidt tot verliezen van essentiële vitamines, mineralen en vezels. Omdat volkorenmeel daarentegen alle lagen van het graan behouden, zijn ze een bron van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B-6 en magnesium voor energieproductie. Volkoren bananenbrood is ook een bron van vezels, die helpt bij een goede spijsvertering en verhoogt de verzadiging.

Bananen

 1. Bananen zijn de all-star van bananenbrood en geven een natuurlijk zoete smaak en aroma aan de traktatie. De gele vruchten zijn een bron van koolhydraten, een essentiële voedingsstof die wordt gebruikt als brandstof voor mentale en fysieke processen. Geregistreerde diëtist en voedingsdeskundige Megan Ware merkt op "Medical News Today" dat bananen kunnen helpen bij het verminderen van het risico op kanker, het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de spijsvertering. Dit komt door de vitamines, waaronder vitamine A en C; mineralen, waaronder kalium; en voedingsvezels.

Protein

 1. Hoewel bananenbrood veel koolhydraten bevat, kan het een bron van eiwitten zijn met de juiste ingrediënten. Eiwit is een essentiële voedingsstof die nodig is voor de groei, reparatie en herstel van spieren. Het helpt ook om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en een hongerige honger te stillen om te voorkomen dat u het volledige brood eet. Volgens de USDA National Nutrient Database kan een plak bananenbrood van 60 gram ongeveer 3 gram eiwit bevatten.

Gezonde vetten

 1. Banaanbrood biedt gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten met ingrediënten zoals noten en olijfolie. De Teresa Cutter van de Healthy Chef stelt dat gezonde vetten de bloedsuikerspiegel helpen stabiliseren en het cholesterolgehalte verlagen. Cutter bereidt een bananenbrood met behulp van 2 kopjes amandelmeel, 1/4 kop gemalen lijnzaad en een 1/4 kop olijfolie voor een voedingsrijk, decadent brood. Bedek een plak met een gepocheerd ei voor het ontbijt of een eetlepel pindakaas voor een middagsnack.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407