Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van blauwe kaas?

Raw Vs. Gepasteuriseerd

 1. Blauwe kaas, een witte kaas die zijn naam dankt aan de tinten blauw die tijdens het verouderingsproces zijn verkregen, is een sterk gearomatiseerde kaas die vaak wordt gebruikt voor het maken van dressings en als topping op hamburgers en salades. Blauwe kaas bevat veel vet - ongeveer 28 g per portie van één ons - maar het kan ook worden opgenomen in een gezond dieet als een bron van vele voedingsvoordelen.

Vitaminen en mineralen

 1. Blauwe kaas bevat een aantal essentiële vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine D, retinol, natrium en zink. Hoewel niet noodzakelijk een belangrijke bron van veel van deze, bevat blauwe kaas ook nuttige hoeveelheden andere mineralen en vitamines. Een oz. van blauwe kaas bevat 7 mg magnesium, dat de botten versterkt en andere belangrijke functies vervult. Blauwe kaas bevat ook gunstige hoeveelheden vitamine B12, die helpen bij de goede werking van het zenuwstelsel.

Protein

 1. Zoals alle kazen en zuivelproducten is blauwe kaas een uitstekende eiwitbron, die essentieel is voor de ontwikkeling van sterke cellen, spieren en organen. Een 1 oz. portie blauwe kaas bevat 6 g eiwit.

Kalium

 1. Kalium is een essentieel element in de juiste functie van het lichaam. Als een vitale component bij spiercontractie, helpt kalium bij de hartfunctie en de spijsvertering. De USDA beveelt elke dag 4.700 mg kalium aan. Een een oz. kaas bevat 73 mg kalium, wat, in combinatie met andere bronnen, kan helpen om deze aanbevolen hoeveelheid te bereiken.

Calcium

 1. Zuivelproducten, waaronder blauwe kaas, zijn een uitstekende bron van calcium. Calcium is essentieel voor het versterken van tanden en botten, en omdat calcium niet door het lichaam kan worden geproduceerd, moet door consumptie aan alle calciumbehoeften worden voldaan. Een oz. blauwe kaas heeft ongeveer 150 mg calcium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407