Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Brandy?

Protein

 1. De exacte oorsprong van brandewijn is onbekend, maar het begon waarschijnlijk in Spanje tussen de 15e en 16e eeuw toen wijnmakers daar gebruik gingen maken van de distilleerderijen die door de Moren waren achtergelaten. Brandewijn is een verkorte vorm van het Nederlandse woord "brandywijn", wat verbrande wijn betekent en verwijst naar het proces dat wordt gebruikt om brandewijn te maken. Brandewijn wordt gedistilleerd uit gefermenteerde druiven of ander fruit om het alcoholgehalte te verhogen en onzuiverheden te verwijderen. Wetenschappers hebben een aantal potentiële gezondheidsvoordelen van brandewijn geïdentificeerd.

Hartgezondheid

 1. Onderzoekers in Frankrijk aan de Universiteit van Bordeaux merkten een laag aantal hartziekten op in Gascogne, de regio waar de brandy van Armagnac wordt geproduceerd. Het team rapporteerde zijn resultaten in "Thrombosis Research" in 2007 en ontdekte dat Armagnac een anti-bloedplaatjesfunctie heeft die vergelijkbaar is met die van het voorgeschreven medicijn Plavix. Armagnac ondergaat een uniek destillatieproces en is gerijpt in eiken vaten, factoren die kunnen bijdragen aan de duidelijke cardiovasculaire voordelen.

Potentieel tegen antioxidanten

 1. Dr. Gordon Troup van Monash University in Melbourne, Australië, heeft de antioxiderende eigenschappen van brandewijn onderzocht. Druivenwijn bevat veel antioxidanten die je lichaam helpen om schade door vrije radicalen te bestrijden, maar er werd aangenomen dat de destillatie om brandewijn te maken de meeste van deze antioxidanten vernietigde. Zoals gerapporteerd op ScienceDaily in december 2005, ontdekten Dr. Troup en zijn team dat een scheutje brandewijn hetzelfde antioxidantpotentieel bevat als 90 mg vitamine C. Van deze voordelen wordt gedacht dat ze afkomstig zijn van het koper dat tijdens de destillatie wordt gebruikt, en ze nemen toe met de kwaliteit van de brandewijn.

Slaaphulp

 1. Brandewijn bevat meestal tussen 40 en 45 procent alcohol per volume, en het wordt beschouwd als een relatief hoog alcoholische drank. Alcohol is een depressivum dat zenuwreacties vertraagt ​​en het wordt traditioneel door veel culturen gebruikt als slaapmiddel.

Waarschuwing

 1. Brandewijn is een alcoholhoudende drank die u verantwoord moet consumeren. Drink cognac in kleine hoeveelheden en bespreek het gebruik ervan met uw arts als u medicijnen gebruikt. Kinderen en zwangere vrouwen mogen geen alcoholische dranken consumeren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407