Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Capsaïcine?

Andere voordelen

 1. De Trinidad Moruga Scorpion, de heetste peper ter wereld, is gemiddeld ongeveer 1,2 miljoen Scoville-eenheden, de schaal die de kruidigheid van een peper meet. Vergelijk dat met 5.000 Scoville-eenheden voor de gemiddelde jalapeno, en je zult zien waarom de Moruga Scorpion is gereserveerd voor de meest doorgewinterde peperliefhebbers. Hoewel je misschien niet de heetste peper ter wereld wilt trotseren, kan capsaïcine, de chemische stof die verantwoordelijk is voor de pittige trappen van hete pepers, nuttig zijn buiten het feit dat je ervoor zorgt dat je beroemde salsa een kracht is om niet mee te rekenen.

Preventie van prostaatkanker

 1. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in de Verenigde Staten met meer dan 230.000 nieuwe gevallen die elk jaar worden gemeld, volgens "Cancer Research." Capsaïcine kan een nuttig onderdeel zijn van een behandelplan voor prostaatkanker omdat de stof prostaatkankercellen kan doden, volgens de American Association for Cancer Research. Capsaïcine kan ook helpen de expressie van eiwitten te verminderen die groeigenen regelen die ervoor zorgen dat kwaadaardige cellen groeien. Studies bij mensen zijn beperkt, maar capsaïcine heeft veelbelovende resultaten aangetoond in knaagdierproeven.

Pijnstillende pepers

 1. Capsaïcine kan lokaal worden gebruikt en worden ingenomen. Topische zalven en crèmes die capsaïcine bevatten, zijn nuttig bij het verlichten van pijn bij veel verschillende aandoeningen, waaronder artritis, fibromyalgie, zenuwpijn en pijn in de onderrug, legt het University of Maryland Medical Center uit. Hoewel capsaïcine geen remedie is voor pijn veroorzaakt door deze aandoeningen, verlaagt het wel de hoeveelheid substantie P, een chemische stof die helpt bij het overbrengen van pijnsignalen naar de hersenen, wanneer deze rechtstreeks op de huid wordt aangebracht.

Cinch Your Waistline

 1. Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat capsaïcine uw eetlust kan onderdrukken, wat kan leiden tot gewichtsverlies. Er is echter geen bewezen verband tussen capsaïcine en gewichtsverlies, omdat deze studies niet afzonderlijk naar capsaïcine hebben gekeken, legt het University of Maryland Medical Center uit. Hete pepers zijn goede bronnen van antioxidanten en vitamine A en C, dus het toevoegen van wat kruiden aan je keuken heeft nog steeds voordelen.

Een woord van waarschuwing

 1. Overleg altijd met uw arts voordat u capsaïcine of een andere kruidenbehandeling gebruikt. Sommige mensen ervaren maagzuur of maagirritatie wanneer ze capsaïcinesupplementen nemen of hete pepers eten. Test actuele zalven die capsaïcine bevatten op een klein deel van de huid om te controleren op irritatie en gebruik het niet met een verwarmingskussen of breng het onmiddellijk aan na een warme douche.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407