Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Cranberry-pillen?

Wat denk je?

 1. Veenbessen, vaak alleen gedacht rond Thanksgiving en Kerstmis, bieden meer dan alleen een licht, smaakvol vakantiegerecht. Ze bieden ook veel gezondheidsvoordelen indien geïmplementeerd als een dagelijks aanvullend regime. Cranberry is te vinden in de vorm van fruit, sap, extract, pil en capsule. Cranberry-pillen zijn gemakkelijk toegankelijk en zijn te vinden in de meeste natuurvoedingswinkels en online.

Algemene gezondheid en welzijn promoten

 1. Omdat veenbessen een overvloed aan natuurlijke antioxidantverbindingen bevatten, zoals polyfenolen (fenolen en flavonoïden), zijn ze gunstig bij het verminderen van de risico's voor veel ziekten en kankers, waardoor de algehele goede gezondheid wordt bevorderd. Het gebruik van cranberry-pillen vermindert lipoproteïne-oxidatie met een lage dichtheid, waardoor het risico op hartaandoeningen vermindert. Cranberry-pillen zijn gunstig voor het wegspoelen van de nieren, waardoor het risico op nierstenen wordt verminderd. Bovendien bevatten cranberry-pillen eigenschappen die voorkomen dat bacteriën zich aan de tanden en het tandvlees hechten, waardoor het risico op plaque-opbouw en parodontitis vermindert, volgens het Nutritional Supplement Educational Centre.

Voorkom urineweginfectie

 1. Een van de belangrijkste voordelen van cranberry-pillen is het voorkomen van de urineweginfectie (UTI), een veel voorkomend chronisch gezondheidsprobleem bij vrouwen. Cranberry-pillen bevatten anti-hechtingseigenschappen in de antioxidanten die voorkomen dat de bacteriën (voornamelijk E coli) zich aan de blaas hechten. In een pilotstudie uit 2006 werden twaalf vrouwen tussen 25 en 70 jaar oud met een geschiedenis van UTI's onderzocht om te bepalen of een geconcentreerd cranberry-extract terugkerende UTI's kon voorkomen. Tijdens de studie van het toedienen van het cranberry-extract had geen van de twaalf proefpersonen een UTI. Na een follow-up van twee jaar meldden acht van de twaalf vrouwen die het cranberry-extract bleven nemen, geen UTI en geen bijwerkingen. Er werd geconcludeerd dat een cranberry-preparaat met een hoog fenolgehalte UTI's volledig kan voorkomen bij vrouwen die aan terugkerende infecties lijden.

Jock Itch Relief

 1. Jock jeuk, een uitslag van de lies die het gevolg is van een oppervlakkige schimmelinfectie van de huid, is een veel voorkomend probleem veroorzaakt door hitte, vochtigheid, vochtige huidplooien of strakke kleding. Cranberry-pillen kunnen discreet jeukende jock helpen verlichten. Cranberry-pillen bevatten vitamines en voedingsstoffen - bijvoorbeeld vitamine E, een ontstekingsremmend middel - die kunnen helpen de pH-balans te herstellen en de ontsteking die jock jeuk veroorzaakt te verminderen.

Ontgift het lichaam

 1. Cranberry-pillen kunnen nuttig zijn voor het ontgiften van het lichaam van schadelijke organismen die het lichaam overbelasten en ervoor zorgen dat het natuurlijke reinigingssysteem van het lichaam niet efficiënt werkt. Veenbessen bevatten bacteriële anti-hechtingseigenschappen die het lichaam vrij houden van gifstoffen. Veenbessen zijn een goede bron van vitamine C, antioxidanten, vitamine K, voedingsvezels, mangaan, kalium, vitamine A en proanthocyanidine die helpen bij het reinigen en wegspoelen van de nieren. Volgens de website Detox for Life kunnen cranberry-pillen bovendien nuttig zijn bij het reinigen van het lymfestelsel, het helpen bij de eliminatie van vet en het neutraliseren van de afvalproducten van het lichaam, omdat de gifstoffen uit de lichaamscellen en -weefsels worden afgevoerd. Het vermogen van cranberrypillen om je lichaam te ontgiften, vereist echter verder onderzoek door onbevooroordeelde bronnen om aan te tonen hoe goed het werkt.

Cranberry-pillen versus cranberrysap

 1. Cranberrypillen nemen in plaats van cranberrysap te drinken, biedt een alternatief voor degenen die niet van de smaak van cranberry's houden. Cranberry-pillen zijn krachtiger dan cranberrysap. Cranberry-pillen zijn over het algemeen afkomstig van 100 procent veenbessen, terwijl cranberrysap meer verdund en minder effectief is. Als u uw calorie-inname in de gaten houdt, voorkomt het nemen van cranberry-pillen dat u te veel calorieën drinkt. Lees het etiket om te bevestigen dat de cranberrypillen van 100 procent cranberries zijn om de meeste voordelen te ontvangen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407