Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Creme Fraiche?

Suikeroverwegingen

 1. Een mooie naam voor rijke, dikke room, creme fraiche heeft een gedurfde smaak die enigszins nootachtig is en wordt vaak gebruikt om de smaak van desserts te verbeteren. Crème fraiche wordt ook toegevoegd aan bepaalde soeprecepten, om ze van smaak te voorzien en ze te helpen verdikken. Ondanks een kleine hoeveelheid voedingsstoffen zou creme fraiche geen vaste plek in uw dieet moeten hebben, omdat deze ook veel vet en calorieën bevat.

Basisinformatie over creme fraiche

 1. Een portie creme fraiche met 2 eetlepels bevat tussen 100 en 110 calorieën en 11 gram vet, waarvan 7 gram verzadigd is. Dat is ongeveer 35 procent van je dagelijkse limiet voor verzadigd vet, als je een dieet van 2000 calorieën volgt. Het beperken van uw inname van verzadigd vet tot 7 procent of minder van uw dagelijkse calorieën kan helpen uw cholesterol te verlagen, wat uw risico op hartaandoeningen kan verminderen, merkt de Harvard School of Public Health op. Je krijgt een gram of minder eiwitten in een portie creme fraiche.

Vitaminen en mineralen

 1. Creme fraiche is geen indrukwekkende bron van veel vitamines en mineralen, maar u krijgt wel 2 procent van uw dagelijkse calciumbehoefte in een portie van 2 eetlepels. Calcium is nodig voor sterke botten en tanden en speelt ook een rol in de gezondheid van je hart en spieren. Afhankelijk van het merk creme fraiche dat je eet, krijg je ook tussen de 8 en 15 procent van je dagelijkse vitamine A-behoeften.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Hoewel creme fraiche niet veel zal doen om uw algehele gezondheid te verbeteren of ziekte af te weren, bevat het weinig koolhydraten, wat aantrekkelijk kan zijn als u uw inname van koolhydraten in de gaten houdt. Een portie creme fraiche van 2 eetlepels bevat slechts 1 gram koolhydraten of minder. Sommige merken creme fraiche bevatten probiotica, dit zijn bacteriën die in je darmen leven en je helpen gezond te blijven. Zoek naar creme fraiche met de woorden "levende en actieve culturen" op het etiket, wat betekent dat het deze nuttige probiotica bevat, beveelt Alex Lewin aan in zijn boek "Real Food Fermentation."

Bottom Line

 1. Vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet, moet u creme fraiche niet tot een vast onderdeel van uw dieet maken. Het is OK om af en toe van het eten te genieten, omdat het een duidelijke en rijke smaak verleent aan desserts en romige soepen. Gebruik creme fraiche in recepten voor warme gerechten, zoals soep, omdat het niet zal stremmen bij hoge temperaturen zoals room, adviseert Lewin.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407