Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van druivenbladeren?

Honing en yoghurt op de huid

 1. Druivenbladeren, een populair bestanddeel van hart-gezonde mediterrane gerechten, zijn rijk aan vitamines en mineralen. Druivenbladeren zijn vaak ingeblikt of in flessen, terwijl rauwe of verse druivenbladeren het best worden geconsumeerd nadat ze zijn gestoomd of geblancheerd. Een populair Grieks gerecht genaamd dolmas gebruikt druivenbladeren als een wikkel voor rijst, uien en vlees. Het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid en menselijke diensten vermeldt druivenbladeren op de voorgestelde boodschappenlijst op basis van de richtlijnen voor gezonde voeding voor Amerikanen.

Voedingswaarde-informatie

 1. Voor degenen die op hun gewicht letten, bevatten druivenbladeren zeer weinig calorieën - ongeveer 14 calorieën voor elke vijf bladeren. Voor algemene gezondheid en welzijn zijn druivenbladeren een goede bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine C, E, A, K en B6, plus niacine, ijzer, vezels, riboflavine, foliumzuur, calcium, magnesium, koper en mangaan. Een enkele hart-gezonde portie, of een kopje druivenbladeren, heeft geen vet of cholesterol en is zeer laag in natrium en suiker.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Druivenbladeren zijn licht ontstekingsremmend op basis van een beoordelingssysteem dat het ontstekingspotentieel van voedingsmiddelen en voedselcombinaties schat. Chronische ontsteking kan bepaalde ziekten en aandoeningen veroorzaken, zoals hartaandoeningen, vele soorten kanker en de ziekte van Alzheimer. Andere ziekten die het gevolg zijn van ontstekingen zijn artritis en veel gastro-intestinale ziekten, zoals de ziekte van Crohn. Hoewel levensstijl en genetica bijdragen aan chronische ontstekingen, is het handhaven van een dieet dat gezond is en weinig ontstekingsproducten bevat de beste strategie om het te beheersen en het risico op langdurige ziekten te verminderen.

Lage glycemische belasting

 1. Een enkele portie druivenbladeren zit vol met voedingsstoffen en heeft een lage glycemische belasting van 1. Monitoring van de glycemische lading is belangrijk, vooral voor diabetici, omdat het het effect van voedsel op bloed meet- suiker niveaus. Een dagelijks doel voor totale glycemische belasting voor de gemiddelde, gezonde volwassene is 100 of minder, waardoor druivenbladeren een gezonde keuze zijn. Personen met diabetes of metabool syndroom moeten streven naar een lager aantal.

Chronische veneuze insufficiëntie

 1. Volgens een studie uit 2010, uitgevoerd door het Departement Dermatologie aan de Universiteit van Freiburg, verminderen plantenextracten van druivenbladeren de oedeem bij patiënten met chronische veneuze insufficiëntie. Dit is een aandoening die wordt gekenmerkt door aders die problemen hebben met het terugvoeren van bloed in de benen terug naar het hart. Wanneer bloed niet naar het hart kan terugkeren, kunnen de benen zwellen en oedeem veroorzaken. Een vermindering van oedeem zal het individu niet alleen comfortabeler maken door de zwelling te verminderen, maar het zal ook minder spanning op het vaatstelsel veroorzaken.

Andere toepassingen

 1. Druivenbladeren worden al eeuwen gebruikt en worden nog steeds gebruikt in kruidentoepassingen, met name rode druivenbladeren. Andere toepassingen voor druivenbladeren zijn de behandeling van diarree, hevige menstruatie, baarmoederbloeding, aften en overmatige vaginale afscheiding. Inheemse Amerikanen maakten druivenbladeren tot een thee voor diarree, hepatitis, buikpijn en spruw. Ze gebruikten verwelkte druivenbladeren voor pijnlijke borsten, reuma, hoofdpijn en koorts. Hoewel druivenbladeren in het verleden worden gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, is meer onderzoek nodig om de werkelijke werkzaamheid te bepalen.

Overwegingen

 1. Rauwe druivenbladeren grondig wassen voor consumptie. Als u druivenbladeren in flessen gebruikt, verwijdert u ze vóór gebruik door een deel van het overtollige natrium te verwijderen. Praat met uw arts voordat u dieetwijzigingen aanbrengt of voordat u een nieuw dieet start. Samenwerken met uw arts is de beste manier om gezond te blijven, gewichtsverlies te bereiken of uw gezondheid te verbeteren. Dieetveranderingen, zelfs gezonde, mogen nooit worden gebruikt als vervanging voor de zorg die door uw arts wordt verleend.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407