Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een Collard Green Smoothie?

Waarschuwingen

 1. Groene smoothies zijn voedzaam en hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze bestaan ​​uit 60 procent rijp fruit en 40 procent rauwe, groene bladgroenten. Wanneer ze samen worden gemengd, vormt de combinatie van groen en fruit een drank die is gevuld met vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en eiwitten. Spinazie is het meest gebruikte groen voor het maken van smoothies, merkt de Incredible Smoothie-website op. Groene smoothies met collard worden echter steeds populairder vanwege de vele gezondheidsvoordelen die dit blad bevat.

Voedingswaarden

 1. Volgens de Nutrition-And-You-website bevatten boerenkool een grote hoeveelheid calcium, vitamine A, vitamine C, vitamine K, mangaan en folaat. Wanneer ze in rauwe toestand worden gegeten, helpen ze het lichaam te ontgiften en het cholesterol te verlagen. Collards zitten boordevol antioxidanten, die krachtige anti-aging en anti-kanker eigenschappen kunnen hebben. Ze helpen ook om de bloedsuikerspiegel te reguleren en beschermen het lichaam tegen virale infecties. Groenen bevatten ook veel chlorofyl, wat de pH-waarde van het lichaam verhoogt.

Bloedalkaliteit

 1. Boerenkool is een alkalisch voedingsmiddel. Door alkalisch voedsel te eten, kunt u de pH-waarde van uw lichaam verhogen, waardoor ziekten en vroegtijdige degeneratie worden voorkomen, merkt Victoria Boutenko van de Green For Life-website op. Wanneer het lichaam alkalisch is, kunnen ziekten moeilijk overleven. Chlorofyl, dat boerenkool hun diepe, rijke kleur geeft, is wat hen tot een alkalisch voedsel maakt. Chlorofyl helpt ook de zweren in het lichaam snel te genezen, elimineert lichaamsgeuren en verbetert het gezichtsvermogen bij mensen die het regelmatig consumeren.

Verbeter uw immuunsysteem

 1. Groente eten kan je immuunsysteem drastisch verhogen, volgens de Staph Infections Resources-website. Groene bladgroenten, zoals boerenkool, sluiten perfect aan bij de voedingsbehoeften van een mens; daarom kunnen ze, wanneer ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd, uw gezondheid dramatisch beïnvloeden. De beste manier om uw immuunsysteem te stimuleren, is door de bladeren niet te koken. Koken vernietigt veel van de nutritionele eigenschappen die nodig zijn voor een boost van het immuunsysteem, dus maak je smoothies altijd met rauwe collard groene bladeren.

Greens smakelijk maken

 1. Het combineren van greens met fruit maakt rauwe collard greens smakelijker, zodat u de meeste voedingsvoordelen krijgt van het drinken van collard groene smoothies. Volgens de Raw Family-website zou het voor de meeste mensen moeilijk zijn om een ​​bosje collard bladeren in onbewerkte staat te eten, wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is. Het mengen van deze groenten met zoet fruit, zoals bananen, peren en ananassen, maskeert echter de bittere, scherpe smaak zonder ze qua voedingswaarde in gevaar te brengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407