Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Engelse ontbijtthee?

Meer over MyPlate

 1. Engelse ontbijtthee is een klassiek mengsel van zwarte thee gemaakt van Assam, Ceylon en Keniaanse thee. Elke zwarte theesoort heeft een individueel smaakprofiel, maar ze zijn allemaal gemaakt van de bladeren van de Camellia sinesis-plant, die ook de bladeren voor Oolong en groene thee produceert. Theedrinkers hebben op elk moment van de dag Engelse ontbijtthee, ondanks de naam, en het wordt vaak geserveerd met melk of met citroen en suiker. De volle smaak en rijkdom van de thee zijn goed voor de toegevoegde zoetheid en room. Als zwarte thee bevat het Engelse ontbijt veel antioxidanten, die een aantal gezondheidsvoordelen bieden.

Citroen of melk

 1. Engelse ontbijtthee wordt vaak gedronken met citroen of melk. Het toevoegen van melk aan thee kan echter het antioxidantpotentieel verlagen, volgens een studie gepubliceerd in een 2010-nummer van "Nutrition Research." Wetenschappers ontdekten dat hoe lager het vetgehalte van melk, hoe groter de vermindering van antioxidanten. Omgekeerd ontdekten onderzoekers die in een 2000-uitgave van "Indian Journal of Physiology and Pharmacology" publiceerden, dat citroensap in thee het antioxidantpotentieel in thee van de Camellia sinensis-plant verhoogde. Om de volledige gezondheidsvoordelen van Engelse ontbijtthee te krijgen, kunt u citroen in plaats van melk gebruiken om uw thee op smaak te brengen. Als u besluit om melk te gebruiken, overweeg dan een melk met een hoger vetgehalte, zoals volle melk, om de antioxidantcapaciteit te behouden.

Hoog in antioxidanten

 1. Alle theeën - groen, zwart en Oolong - bevatten van nature flavonoïden, de natuurlijke antioxidanten die in planten voorkomen. Hoewel zwarte thee minder polyfenolen en catechinen bevat - natuurlijke antioxidanten - dan groene thee, is het nog steeds een goede bron van antioxidanten, namelijk thearubigines en theaflavines, als gevolg van het langere oxidatieproces van de bladeren. Antioxidanten kunnen je lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen, geproduceerd door het natuurlijke spijsverteringsproces van je lichaam, en tegen giftige stoffen in het milieu, of deze nu door de mens zijn gemaakt van natuurlijk.

Effect op cholesterol

 1. Een uitgave uit 2003 van het "Journal of Nutrition" wees uit dat consumptie van zwarte thee kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte bij volwassenen met een hoog cholesterolgehalte. De studie, uitgevoerd bij 15 mensen in de loop van drie weken, toonde aan dat vijf porties zwarte thee per dag het totale cholesterolgehalte met 6,5 procent verlaagde. Lipoproteïne-cholesterol met een lage dichtheid, ook bekend als "slechte" cholesterol en als een primaire bijdrage aan atherosclerose, was ook aanzienlijk verlaagd, met een vermindering van meer dan 11 procent in de algehele niveaus. Wetenschappers concludeerden dat een vetarm dieet samen met regelmatige consumptie van zwarte thee zou kunnen helpen het algehele cholesterolgehalte te verlagen. Grotere studies zijn echter nodig om te bepalen hoe goed het werkt.

Effect op hartziekten

 1. Vanwege het gehalte aan antioxidanten is aangetoond dat zwarte thee het risico op algehele hartaandoeningen helpt verminderen. Een publicatie uit 2012 van "Preventieve geneeskunde" omvatte een onderzoek naar de effecten van zwarte thee op cardiovasculaire risicofactoren. Volwassenen die gedurende 12 weken elke dag een infusie van 200 milliliter zwarte thee gebruikten, vertoonden een verlaagd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, op basis van cholesterol en bloedglucosewaarden. Bloedglucoseniveaus, evenals lipoproteïne- en triglycerideniveaus met een lage dichtheid, waren aanzienlijk verlaagd. Cholesterolgehaltes met een hoge dichtheid, ook bekend als "goede" cholesterol, werden verhoogd. HDL-cholesterol helpt uw ​​lichaam om LDL-cholesterol kwijt te raken en verbetert de gezondheid van uw vaatwanden. Onderzoekers concludeerden dat zwarte thee, wanneer regelmatig geconsumeerd als onderdeel van een normaal dieet, verschillende risicofactoren voor hartaandoeningen vermindert en de algehele antioxidantstatus verbetert.

Geestelijke stimulatie en hydratatie

 1. Een beoordeling uit 2006 in het "European Journal of Clinical Nutrition" wees uit dat het cafeïnegehalte van zwarte thee een mentale extraatje en verhoogde stimulatie kan bieden wanneer het in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd. Onderzoekers ontdekten dat het drinken van drie tot acht koppen zwarte thee per dag leidde tot verhoogde mentale stimulatie - evenals toegang tot antioxiderende eigenschappen - zonder te leiden tot overmatig cafeïnegebruik. Ze ontdekten ook dat wanneer zwarte thee minder dan 250 milligram cafeïne per dag opleverde, dit een goede bron van hydratatie was. Volgens MedlinePlus kunnen cafeïnehoudende dranken zoals thee algemene hydratatie bieden, hoewel water nog steeds de optimale vloeistofbron is. MedlinePlus beveelt zes tot acht glazen glazen van 8 ounce per dag aan om goed gehydrateerd te blijven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407