Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van frambozen en bosbessen?

Laag worden

 1. Frambozen en bosbessen zijn populaire zoete lekkernijen die worden gegeten vanwege hun smaak en aantrekkelijke kleur in gerechten. Frambozen bestaan ​​in verschillende kleuren, waaronder rood, zwart, goud en paars. Bosbessen zijn een van de weinige vruchten afkomstig uit Noord-Amerika. Hun hoogseizoen is in juli, de nationale maand van Blueberry. U kunt genieten van zowel rauw, bevroren, gedroogd, ingeblikt, gekookt of geperst fruit. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ze bieden ook verschillende gezondheidsvoordelen.

Eigenschappen tegen kanker en anti-aging

 1. De kankerbestrijdende eigenschappen in frambozen en bosbessen komen van twee van hun chemische verbindingen, ellaginezuur en vitamine C. Deze componenten kunnen nuttig zijn bij het voorkomen van kanker door te voorkomen dat vrije radicalen schade veroorzaken naar cellen. Vanwege de rol van vrije radicalen in het verouderingsproces, kunnen frambozen en bosbessen ook enkele tekenen van veroudering in het lichaam vertragen.

Voordelen van het gewichtsbeheer

 1. Frambozen en bosbessen eten kan je op verschillende manieren helpen een gezond gewicht te behouden. Beide vruchten zijn rijk aan onoplosbare vezels die een vol gevoel geven, waardoor u mogelijk niet te veel eet. De koolhydraten in beide vruchten komen langzaam vrij. Dit voorkomt plotselinge stijgingen en dalingen van de bloedsuikerspiegel, waardoor u honger en onbedwingbare trek kunt beheersen.

 2. Frambozen en bosbessen bevatten ook weinig calorieën en zijn van nature vetvrij. Een kopje rauwe frambozen bevat slechts 64 calorieën, maar zit boordevol 8 gram vezels. Een kopje rauwe bosbessen bevat slechts 82 calorieën en 3 gram vezels.

Gezonde bloedvaten en bindweefsels

 1. Vitamine C is nodig voor de groei en het herstel van cellen in het lichaam. Het helpt het lichaam cellen van de huid, botten, ligamenten en bloedvaten te maken en te repareren. Vitamine C is ook nuttig voor het functioneren van het immuunsysteem. Gebaseerd op een 2000 calorieën dieet, bevat 1 kopje frambozen 53 procent van uw dagelijkse waarde van vitamine C. Een kopje bosbessen bevat 23 procent van uw dagelijkse waarde van vitamine C.

Andere mogelijke voordelen

 1. Mangaan is een sporenmineraal dat rijk is aan frambozen en bosbessen. Dit mineraal vormt de verbinding genaamd superoxide-dismutase, die vrije radicalen bestrijdt. Volgens het University of Maryland Medical Center kan mangaan de volgende gezondheidsvoordelen bieden: verminderde symptomen van het premenstrueel syndroom, verbeterde botgezondheid, verminderde artritispijn en bescherming tegen lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid bij diabetici.

 2. Eén kopje frambozen bevat 41 procent van uw dagelijkse waarde mangaan op basis van een 2000-calorieën dieet, terwijl 1 kopje bosbessen 24 procent levert. Volgens het University of Maryland Medical Center krijgt 37 procent van de Amerikanen niet de aanbevolen inname van mangaan via de voeding.

 3. Mangaan is een sporenmineraal dat rijk is aan frambozen en bosbessen. Dit mineraal vormt de verbinding genaamd superoxide-dismutase, die vrije radicalen bestrijdt. Volgens het University of Maryland Medical Center kan mangaan de volgende gezondheidsvoordelen bieden: verminderde symptomen van het premenstrueel syndroom, verbeterde botgezondheid, verminderde artritispijn en bescherming tegen lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid bij diabetici.

 4. Eén kopje frambozen bevat 41 procent van uw dagelijkse waarde mangaan op basis van een 2000-calorieën dieet, terwijl 1 kopje bosbessen 24 procent levert. Volgens het University of Maryland Medical Center krijgt 37 procent van de Amerikanen niet de aanbevolen inname van mangaan via de voeding.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407