Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gemalen rode peper?

Voorzorgsmaatregelen nemen

 1. Veel mensen beschouwen rode peper als een eenvoudig kruid. Het is een pizza-topping, bewaard naast de oregano en Parmezaanse kaasschudders, of een bijzaak, iets om te schudden op gerechten die een beetje saai zijn geworden. De gezondheidsvoordelen van gemalen rode peper gaan echter verder dan het gebruik ervan als smaakstof. Deze pittige kleine schilfers kunnen ook de stofwisseling stimuleren, honger verminderen, pijn verminderen en mogelijk prostaatkanker bestrijden.

Het Capsaïcine-effect

 1. Geplette rode pepervlokken zijn samengesteld uit een combinatie van rode chilipepers. Ancho, bel, cayennepeper en andere paprika's kunnen allemaal deel uitmaken van de gedroogde en gemalen pepermix. De meeste van deze paprika's bevatten een stof genaamd capsaïcine, die kan helpen de hersenen van pijnsignalerende neurotransmitters uit te putten, ontstekingen te blokkeren en effectief te werken als een pijnstiller. Capsaïcine heeft ook een diepgaand effect op prostaatkankercellen, waardoor ze zich niet kunnen vermenigvuldigen en celdood veroorzaken, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Cancer Research" in 2006.

Rode pepervlokken stimuleren metabolisme

 1. De verbranding die voortkomt uit het eten van pittige geplette rode pepervlokken kan verantwoordelijk zijn voor de stofwisselingseffecten. Uit een in 2011 gepubliceerde Purdue University-studie bleek dat het toevoegen van slechts een halve theelepel (één gram) gedroogde, gemalen cayennepeper aan maaltijden de proefpersonen later meer calorieën verbrandde dan degenen die de pittige pepermix niet consumeerden. De onderzoekers schrijven dit toe aan de "verbranding" van gedroogde rode peper - de zintuiglijke ervaring stimuleert een stijging van de lichaamstemperatuur, meer energieverbruik en verhoogde eetlustcontrole.

Effectieve eetlustremmer

 1. Onderzoekers van de Purdue University ontdekten ook dat gedroogde rode peper een eetlustremmer is voor mensen die niet gewend zijn aan het kruid. Door dagelijks een halve theelepel gedroogde chilipepers toe te voegen, kon het hongergevoel verminderen bij mensen die normaal geen gedroogde rode pepers aten. Deze deelnemers meldden ook minder hunkeren naar vet, zout en zoet voedsel - maar het effect werd alleen waargenomen bij degenen die het niet vaak consumeerden. Onderzoekers concludeerden dat als mensen eenmaal aan rode peper wennen, het minder effectief is om de eetlust te verminderen.

Antioxidanten in rode peper-extracten

 1. Gedroogde rode pepers zijn rijk aan antioxidanten. Een studie gepubliceerd in het "Journal of Biomedicine and Biotechnology" in 2012 wees uit dat een complex mengsel van carotenoïde antioxidanten in rode peper-extracten. Carotenoïden - en antioxidanten in het algemeen - bevorderen een goede gezondheid door oxidatieve stress in het lichaam te bestrijden en de ontsteking te onderdrukken die tot pijn en ziekte kan leiden. De carotenoïden in gedroogde rode pepers zijn zeer bruikbaar door het lichaam. Ongeveer 50 tot 80 procent van het carotenoïde-gehalte in rode pepers zou biologisch beschikbaar kunnen zijn, volgens een studie gepubliceerd in 2010 in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407