Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gemengde noten?

Verwerkt vlees is kankerverwekkend

 1. Gemengde noten zijn gewone snacks voor een feestje of een reep, maar in tegenstelling tot veel andere zoute voedingsmiddelen, kunnen gemengde noten behoorlijk gezond zijn. Gemengde noten zijn rijk aan een breed scala aan belangrijke voedingsstoffen, variërend van onverzadigd vet tot magnesium. Niet alle soorten gemengde noten bieden exact dezelfde gezondheidsvoordelen, dus controleer de productlabels indien beschikbaar.

Koolhydraatarm

 1. Als u uw koolhydraatinname beperkt, kan het moeilijk zijn om snacks te vinden die in uw dieet passen. De meeste handige snacks, zoals pretzels en chips, bevatten veel koolhydraten. Gemengde noten leveren slechts 7 gram koolhydraten in elke portie van 1 ons, dus dit voedsel kan een goede keuze zijn als je op een koolhydraatarm dieet zit.

Rijk aan vezels

 1. Hoewel gemengde noten weinig koolhydraten bevatten, komt een aanzienlijk deel van de koolhydraten uit voedingsvezels. Elke portie gemengde noten bevat ongeveer 3 gram van deze voedingsstof, die helpt uw ​​bloedsuikerspiegel te stabiliseren, een vol gevoel te veroorzaken en een gezond spijsverteringsstelsel te bevorderen. Een rapport van Harvard School of Public Health stelt dat het meerdere keren per week eten van noten uw risico op hartaandoeningen en hartdood kan verlagen.

Rijk aan calorieën

 1. Gemengde noten zijn een rijke bron van calorieën en leveren 168 in elke portie van 1 ons. Als u probeert aan te komen of aan spieren te komen, zijn calorierijke voedingsmiddelen goede keuzes. Bovendien kunnen calorierijke voedingsmiddelen zoals gemengde noten goede snacks zijn als je wandelt of andere inspannende, calorieverbrandende activiteiten uitvoert. In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen hoeven gemengde noten niet te worden gekoeld, dus ze kunnen handig en draagbaar zijn.

Rijk aan onverzadigd vet

 1. Gemengde noten zijn calorierijk vanwege het hoge vetgehalte. Elke portie gemengde noten levert ongeveer 15 gram vet, waarvan ongeveer 13 gram onverzadigd vet. Onverzadigde vetten zijn gezonder dan verzadigde vetten, omdat het laatste type een verhoogd risico op hartaandoeningen bevordert. Je lichaam heeft onverzadigde vetten nodig om de opname van vitamine te bevorderen, energie te geven en een gezonde groei en ontwikkeling te bevorderen.

Hoog in magnesium en zink

 1. Gemengde noten zijn een goede bron van magnesium, een essentieel mineraal. Magnesium helpt bij het reguleren van uw bloeddruk en bloedsuikerspiegel en speelt een rol bij het handhaven van de functie van uw zenuwen, spieren en hart. Gemengde noten zijn een goede bron van zink, een voedingsstof die helpt bij de immuungezondheid, groei en ontwikkeling en reproductieve gezondheid.

Natriumarm

 1. Gemengde noten bevatten weinig natrium, wat niet gebruikelijk is voor snacks. Hoewel natrium wel smaak geeft en wat nodig is voor je gezondheid, kan teveel natrium het vasthouden van water en hoge bloeddruk bevorderen. Let bij het kiezen van noten op verse noten of een blikje gemengd dat geen toegevoegd zout bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407