Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van beenmerg?

Overwegingen

 1. Beenmerg, het zachte papperige spul in het bot, wordt in veel soorten gerechten als een delicatesse beschouwd. Het bevat een hoog percentage vet - ongeveer 96 procent - maar ook veel gunstige eigenschappen, wat leidt tot potentiële gezondheidsvoordelen. Deze omvatten het opbouwen van immuniteit, het repareren van wonden, het helpen met de spijsvertering en zelfs het bestrijden van kanker.

Wereldwijd veel gebruikt

 1. Beenmerg, in bouillon of in andere vormen, is een wereldwijd hulpmiddel voor welzijn. Dr. Daniel Auer, een gecertificeerde klinische voedingsdeskundige, zegt dat bijna elke cultuur een vorm van op bot gebaseerd brouwsel claimt. De Chinezen gebruiken botten om de nier- en spijsverteringsfunctie te ondersteunen en om bloed op te bouwen. De Weston A. Price Foundation meldt een ander voorbeeld van een Indiase bergpopulatie in North Carolina. Hun voeding is sterk afhankelijk van wild en ze waarderen merg om hun opgroeiende kinderen te voeden.

Het lichaam opnieuw opbouwen

 1. Cindy Micleu, instructeur bij het complementair genezingscentrum van het Jade Institute, zegt dat beenmerg myeloïde en lymfoïde stamcellen bevat. De basis voor rode en witte bloedcellen, deze cellen bouwen immuniteit op, helpen bij de bloedstolling en helpen zuurstof aan cellen te leveren. Collageen, de eiwitrijke stof die tot gelatine kookt, kan ook helpen het lichaam te herstellen. Collageentekort kan leiden tot slechte wondgenezing, gemakkelijk blauwe plekken en bloedend tandvlees. Collageen in het beenmerg kan het lichaam helpen zichzelf weer op te bouwen, zegt Micleu.

Spijsvertering verlichten en het GI-spoor genezen

 1. Dr. Auer schrijft beenmerg in de vorm van bottenbouillon voor aan zijn patiënten die lijden aan inflammatoire aandoeningen zoals het prikkelbare darmsyndroom, coeliakie, glutenintolerantie en het lekkende darmsyndroom. Hij merkt op dat voor mensen met spijsverteringsstoornissen die mogelijk problemen hebben met het verteren van supplementen of ander bepaald voedsel, het collageen van het beenmerg voeding kan bieden tijdens het opnieuw opbouwen van beschadigde weefsels en darmwand. De immuunversterkende eigenschappen van Marrow kunnen ook het genezingsproces versnellen voor mensen die deze aandoeningen proberen te overwinnen, zegt hij.

Kanker bestrijden

 1. Dr. Astrid Brohult, een Zweedse oncoloog, toegediend kalveren merg aan leukemie getroffen kinderen in de jaren 1950, in de hoop dat het zou aanvullen witte bloedcellen vernietigd door bestralingstherapie. Na het toedienen van het merg verbeterden sommige kinderen onmiddellijk; veel ervaren verhoogde energie en normalisatie van witte bloedcellen. Na tien jaar onderzoek naar dit onderwerp te hebben uitgevoerd, isoleerde ze een groep verbindingen die alkylglycerolen (AKG's) worden genoemd in het merg van de kalveren en ontdekte ze dat ze verantwoordelijk waren voor het normaliseren van de productie van witte bloedcellen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407