Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van notenzaden?

Nutritional Nadelen

 1. Noten en zaden zoals amandelen, walnoten, pistachenoten, pecannoten, pompoenpitten, zonnebloempitten en pinda's bevatten allemaal een scala aan gezonde voedingsstoffen. Slechts een handvol bevat een krachtige dosis vitamines, mineralen en vetten, die allemaal samenwerken om uw hart, uw hersenen en uw taille te beïnvloeden. Slechts 1 gram per dag kan de ontsteking verminderen en verzadigende vezels, eiwitten en immuunversterkende mineralen bieden.

Hart-gezond vet

 1. Noten en zaden bevatten gezonde mono- en meervoudig onverzadigde vetten. Deze vetten zijn essentieel voor de gezondheid door ontstekingen te beheersen en de normale structuur van elke cel in ons lichaam te handhaven. Verzadigde en transvetten, gevonden in vlees, volle zuivelproducten, gefrituurd en verwerkt voedsel kunnen schadelijk zijn voor ons lichaam door ontstekingen te veroorzaken. Onderzoek toont aan dat diëten met veel ongezonde vetten kunnen leiden tot tal van ziekten. In plaats daarvan kiezen voor gezonde vetten kan het cholesterol verlagen en de ontsteking verminderen. Een studie gepubliceerd door "British Medical Journal" in 1998 wees uit dat individuen die vijf keer per week noten consumeerden een 35% vermindering van het risico op hartziekten hadden.

Glasvezel vullen

 1. Vezel helpt de spijsvertering te vertragen, waardoor u zich langer vol voelt. Dit vertaalt zich in minder eten, wat na verloop van tijd kan leiden tot gewichtsverlies. De rol van vezels stopt daar niet. Vezelinname van fruit, groenten, volle granen en noten helpt het cholesterol te verlagen. Er zijn verschillende mechanismen waardoor dit gebeurt. Ten eerste bindt vezel zich aan galzuren, die nodig zijn om vet te verteren. Dit proces vermindert niet alleen de vetopname, maar leidt er ook toe dat cholesterol wordt gebruikt om galzuren te vervangen die worden uitgescheiden wanneer ze aan vezels worden gebonden. Ten tweede veroorzaakt het fermentatieproces van vezels dat in de darmen voorkomt, een vetzuur met korte keten, propionaat genaamd. Propionaat werkt in de lever om te voorkomen dat het enzym HMG CoA-reductase de productie van cholesterol veroorzaakt. Het "American Journal of Clinical Nutrition" publiceerde onderzoek dat een extra verlaging van het cholesterolgehalte met 25 procent vond na notenconsumptie die niet kon worden verklaard uit de samenstelling van alleen gezond vet. Onderzoekers speculeerden dat vezels en mineralen in noten verantwoordelijk waren.

Plant Protein

 1. Een plantaardig dieet wordt momenteel aanbevolen door de American Cancer Association voor de preventie van hart- en vaatziekten en kanker. Dit dieet bevat wat magere eiwitten, zoals gevogelte of vis, en is rijk aan fruit, groenten, peulvruchten en volle granen. Het beperkt rood vlees, verwerkt vlees en geraffineerd voedsel. Een studie gepubliceerd door "Circulation" in 2008 die meer dan 72.000 vrouwen gedurende 28 jaar volgde, ontdekte dat die vrouwen die voor een plantaardig dieet kozen een daling hadden van meer dan 25 procent in zowel hartaandoeningen als het risico op kanker. Een ons nootje levert gemiddeld 6 gram eiwit op.

Machtige mineralen

 1. Noten en zaden bevatten mineralen zoals magnesium, zink, calcium en fosfor die nodig zijn voor botontwikkeling, immuniteit en energieproductie. Uit de verpleegkundigenstudie bleek dat proefpersonen die de hoogste hoeveelheid magnesium consumeerden, ongeveer 350 milligram per dag, aanzienlijk minder ontstekingen hadden dan personen met de laagste inname. Ontsteking is gerelateerd aan bijna elke ziekte en heeft directe banden met hartaandoeningen en diabetes type II. Een ons zonnebloemzaadpitten bevatten 100 mg magnesium. Calcium is een mineraal dat nodig is voor botontwikkeling, maar het is ook nodig om signalen naar cellen te sturen en energie te produceren. Een ons amandelen levert 75 milligram calcium.

In een notendop

 1. Een handvol noten, of ongeveer 1 ons, is een portie. Probeer een verscheidenheid aan noten en zaden te consumeren, omdat ze allemaal verschillende vitamines, mineralen en verhoudingen van gezonde vetten bevatten. Dit geeft je smaakpapillen niet alleen wat afwisseling, maar zorgt er ook voor dat je lichaam voldoende hoeveelheden krijgt van alle verschillende voedingsstoffen die noten te bieden hebben. Kies voor noten of zaden in hun meest natuurlijke staat, zonder toegevoegde oliën of zout. Dus de volgende keer dat je naar iets knapperigs snakt, sla je de chips over en verwen je dat verlangen zonder schuldgevoel door wat noten of zaden te pakken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407