Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van pompoenpuree?

Waarschuwingen voor Pie Mix

 1. Je weet dat het een heerlijke taart is, maar gepureerde pompoen is veelzijdiger dan alleen maar vullen voor een taart. Je kunt het gebruiken om soep of brood te maken, of wat toevoegen aan je aardappelpuree voor kleur. Je kunt het ook gewoon opwarmen met een beetje bruine suiker voor een zoet plantaardig bijgerecht. Hoe je je gepureerde pompoen ook eet, je hoeft je er niet schuldig over te voelen. Ingeblikte pompoenpuree - hoewel het geen pompoentaartvulling is - bevat weinig calorieën en een goede bron van vezels en vitamine A.

Laag in calorieën

 1. Ingeblikte pompoenpuree is een caloriearm voedsel met 83 calorieën per portie van 1 kop. De meeste Amerikanen eten te veel calorieën, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw, wat een van de redenen is waarom de taille groter wordt. En veel van deze calorieën komen uit voedingsmiddelen die zeer weinig voedingswaarde bieden. Pompoenpuree bevat niet alleen weinig calorieën, maar ook veel voedingsstoffen. Bovendien maakt de grote portie het tot een meer vullend voedsel, dat misschien beter uw eetlust bevredigt, en dus eet u minder, als gevolg.

Vezelrijk

 1. Pompoenpuree eten kan je helpen aan je dagelijkse vezelbehoeften te voldoen. Een portie van 1 kopje bevat 7 gram vezels. Vrouwen hebben 21 tot 25 gram vezels per dag nodig, en mannen hebben 30 tot 38 gram nodig, dus een portie van de gepureerde pompoen voldoet aan 18 tot 33 procent van uw dagelijkse behoeften. Door meer vezels in uw dieet te krijgen, kunt u het risico op hartaandoeningen verlagen door het cholesterolgehalte te verlagen, het helpt de spijsvertering te verbeteren door constipatie te verminderen en helpt u zich sneller vol te voelen zodat u minder eet.

Goed voor je ogen

 1. Een portie gepureerde pompoen van 1 kop bevat meer dan zeven keer de dagelijkse waarde van 5.000 IE voor vitamine A. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die essentieel is voor het gezichtsvermogen. Het is ook nodig voor een gezond immuunsysteem en helpt bij het goed functioneren van uw hart, longen en nieren. Als een plantaardige bron van vitamine A, is de gepureerde pompoen ook een bron van bètacaroteen, een antioxidant die uw gezonde cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen.

Rijk aan ijzer

 1. IJzergebrek is een belangrijk voedingsprobleem over de hele wereld en treft volgens het Bureau voor voedingssupplementen bijna 80 procent van de wereldbevolking. Het eten van gepureerde pompoen kan je helpen aan je dagelijkse ijzerbehoeften te voldoen. Een portie van 1 kopje bevat 3,4 milligram ijzer. Mannen en postmenopauzale vrouwen hebben 8 milligram per dag nodig en premenopauzale vrouwen hebben 18 milligram nodig. IJzer speelt een aantal verschillende rollen in uw lichaam, maar de primaire functie is om hemoglobine te maken en zuurstof door uw lichaam te transporteren.

 2. IJzergebrek is een belangrijk voedingsprobleem in de hele wereld en treft volgens het Bureau voor voedingssupplementen bijna 80 procent van de wereldbevolking. Het eten van gepureerde pompoen kan je helpen aan je dagelijkse ijzerbehoeften te voldoen. Een portie van 1 kopje bevat 3,4 milligram ijzer. Mannen en postmenopauzale vrouwen hebben 8 milligram per dag nodig en premenopauzale vrouwen hebben 18 milligram nodig. IJzer speelt een aantal verschillende rollen in uw lichaam, maar de primaire functie is om hemoglobine te maken en zuurstof door uw lichaam te transporteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407