Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van zeewier?

10. eenvoudig BRANDSTOF Eiwitballen

 1. Zeewier ziet eruit als slijmerige spinazie, maar deze dichte groene of bruine zeegroente is rijk aan voedingsstoffen en biedt een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen. Deze omvatten spijsvertering, cholesterolverlagende effecten en gewichtsverlies. Krijg uw dagelijkse dosis van een aantal essentiële mineralen en vitaminen met slechts een kleine hoeveelheid zeewier zoals nori, kelp of kombu.

Voedingsvezels

 1. Alginaat, de natuurlijke vezel die voorkomt in sommige soorten zeewier, zoals kelp, kan de spijsvertering helpen en de vetopname verminderen. Een studie geleid door wetenschappers Dr. Iain Brownlee en professor Jeff Pearson aan de Universiteit van Newcastle ontdekte dat het eten van zeewier de vetvertering met meer dan 75 procent verminderde. Vezel helpt je ook om je sneller vol te voelen en voorkomt overeten. Deze bevindingen geven aan dat het toevoegen van zeewier aan uw dieet u zou kunnen helpen gewicht te verliezen en het ongezonde cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

Essentiële voedingsstoffen

 1. Net als andere groenten bevat zeewier essentiële mineralen en vitaminen die je nodig hebt voor een gezond, uitgebalanceerd dieet. Volgens de site Best Health levert slechts een gram zeewier uw dagelijkse dosis jodium, een mineraal dat cruciaal is voor een gezonde schildklierfunctie. Bovendien bevat een type bruin zeewier kombu het pigment fucoxanthine, dat je lichaam kan helpen vetten voor energie te metaboliseren. Best Health meldt ook dat een portie zeewier vol zit met meer calcium dan broccoli en bijna net zo rijk is aan eiwitten als peulvruchten. Andere voedingsstoffen in zeewier zijn vitamine B12 en vitamine A.

Hart-gezonde vetten

 1. Uw lichaam heeft gezonde vetten nodig als essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Zeewier biedt hart-gezonde vetten genaamd omega-3-vetzuren. De Dr. Oz Show-website merkt op dat een vel nori-zeewier dezelfde hoeveelheid omega-3-vetzuren bevat als twee avocado's. Dit type vet helpt bij het verhogen van gezonde HDL-cholesterolwaarden, terwijl het schadelijke LDL-cholesterolgehalte verlaagt. Omega-3-vetzuren helpen ook om ontstekingen in het lichaam te verminderen.

Voeg zeewier toe aan uw dieet

 1. Er zijn verschillende manieren om zeewier aan uw normale dieet toe te voegen. Afgevlakte nori zeewiervellen worden gebruikt om sushi te rollen. Je kunt ze toevoegen aan een wrap of ze in een sandwich stoppen of in reepjes snijden en in een salade of soep gooien. Koop gedroogde bruine of groene kelp zeewierreepjes en voeg ze toe aan brood, pizza's, aardappelen, pasta's, stoofschotels, stoofschotels en soepen. Of maak zeewierchips door olijfolie op verse stukken zeewier te druppelen en knapperig te bakken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407