Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Jalapeno-pepers?

Tripe levert traceermineralen

 1. Jalapeno-paprika's bieden meer dan een vleugje smaak aan uw nacho's en taco's. Deze kleine, vurige groene paprika's bevatten meerdere vitamines, mineralen en antioxidanten om een ​​gezond lichaam te ondersteunen. Jalapenos kan u ook helpen uw gewicht te beheersen. Kies verse jalapenos en voeg ze toe aan gepureerde avocado, eieren, salsa's, dips en gehaktbrood voor extra voeding en kruiden.

Vitaminen

 1. Met 109 mg vitamine C levert één jalapeno meer dan een dag aan deze belangrijke voedingsstof. Vitamine C is essentieel voor gezond weefselherstel en het werkt als een antioxidant om de immuniteit te bevorderen en de effecten van veroudering te bestrijden. Eén jalapeno levert ook 6,4 microgram vitamine K en 530 internationale eenheden vitamine A. Jalapenos zijn ook een kleine bron van vitamine E en het grootste deel van het B-complex van vitamines.

Mineralen

 1. Een jalapeno bevat veel kalium gezien zijn kleine afmetingen. In een peper die 45 g weegt, krijg je 153 mg kalium - of ongeveer 7 procent van de 2.000 mg die je dagelijks nodig hebt. Jalapenos leveren ook ijzer, magnesium, fosfor, zink, koper en mangaan. Deze mineralen spelen allemaal een rol bij het bevorderen van gezonde rode bloedcellen, sterke botontwikkeling en de werking van het zenuwstelsel.

Antioxidanten

 1. Jalapenos bevatten naast vitamine C en E. Antioxidanten. Antioxidanten zijn fytochemicaliën die vrije radicalen in het lichaam kunnen opvangen die u verkrijgt door blootstelling aan verontreinigende stoffen in de lucht, voedsel en water. Antioxidanten kunnen het ontstaan ​​van ziekten helpen voorkomen. Verse pepers hebben een hoger gehalte aan antioxidanten dan ingeblikte of in pot verpakte versies, zo bleek uit een studie in het "Journal of Agriculture and Food Chemistry" in januari 2011.

Gewichtscontrole

 1. Een stof in jalapenos die capsaïcine wordt genoemd, kan uw metabolisme enigszins stimuleren - helpen bij gewichtsverlies. Volgens een studie in juni 2008 in het "Journal of Biological Chemistry", kan capsaïcine - dat jalapenos en andere paprika's hun warmte geeft - de kernlichaamstemperatuur verhogen, wat leidt tot een verhoogde metabolische snelheid. Hoewel de metabolismeverhogende effecten van capsaïcine mild zijn, kan de hete smaak van de paprika helpen je eetlust te verminderen en ertoe leiden dat je minder eet tijdens de maaltijd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407