Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kaneelrozijnen bagels?

Een yoghurt kiezen

 1. Als u op zoek bent naar een handig ontbijt op de vlucht, is het moeilijk om een ​​bagel te verslaan - sla gewoon wat pindakaas of voeg een paar groenten toe en ga. Bagels met kaneelrozijnen zijn niet uw beste keuze voor gezonde bagels, omdat ze zijn gemaakt met geraffineerde bloem, in plaats van gezondere bloem gemaakt van volle granen. Ze hebben echter wel wat voedingswaarde en je kunt ze met mate consumeren in een uitgebalanceerd dieet.

Koolhydraten en vezels

 1. Bagels met kaneel-rozijnen leveren u energie in de vorm van koolhydraten. Elk groot bagel bevat 72 gram totale koolhydraten, inclusief 3 gram voedingsvezels. Tijdens de spijsvertering breekt uw lichaam de meeste van deze koolhydraten af ​​in eenvoudige suikers, zoals glucose, en gebruikt vervolgens de glucose als een bron van brandstof voor uw hersenen, spieren en andere weefsels. Koolhydraten bieden ook andere fysiologische voordelen - ze helpen bij de vetstofwisseling en voorkomen dat uw lichaam eiwitten afbreekt om als alternatieve energiebron te gebruiken. De vezel in kaneel-rozijnen bagels blijkt ook gunstig bij het verlagen van uw cholesterol en het bestrijden van constipatie. Elk groot bagel levert ongeveer 12 procent van de dagelijkse vezelinname voor vrouwen en 8 procent voor mannen, zoals vastgesteld door de Food and Nutrition Board.

Selenium en ijzer

 1. Voeg bagels met kaneel-rozijnen aan uw dieet toe als uitstekende bron van selenium en ijzer. Elk groot bagel biedt 41 microgram selenium, of driekwart van de aanbevolen dagelijkse inname, zoals vastgesteld door de Food and Nutrition Board. Het bevat ook 5 milligram ijzer - 28 en 63 procent van de dagelijks aanbevolen ijzerinnames voor respectievelijk vrouwen en mannen. Selenium en ijzer zorgen beide voor een goede werking van uw immuunsysteem en helpen u vrij te houden van infecties. Selenium ondersteunt ook de schildklierfunctie, terwijl ijzer uw lichaam helpt functionele hemoglobine te maken, een eiwit dat nodig is voor zuurstoftransport.

B-complexe vitamines

 1. Bagels met kaneel-rozijnen bieden gezondheidsvoordelen vanwege hun gehalte aan B-complexvitaminen. Samen helpen de acht B-complexvitaminen je lichaam om koolhydraten om te zetten in brandstof, ondersteunen ze de functie van rode bloedcellen en houden je huid er op zijn best uit. Deze bagels zijn vooral rijk aan niacine - een vitamine die de enzymfunctie ondersteunt en je eetlust reguleert - evenals foliumzuur, een voedingsstof die je risico op hart- en vaatziekten vermindert. Elk groot bagel bevat 4 milligram niacine - een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en 29 procent voor vrouwen - evenals 57 procent van uw dagelijkse behoefte aan foliumzuur, zoals vastgesteld door de Food and Nutrition Board.

Serving Tips en overwegingen

 1. Let op uw portiegrootte wanneer u bagels met kaneel-rozijnen consumeert. Een bagel combineren met rijke toppings, zoals roomkaas, kan snel oplopen in calorieën. Een groot kaneel-rozijnen bagel gegarneerd met 2 eetlepels roomkaas benadert 500 calorieën. Laad in plaats daarvan je bagel met lichtere kost, zoals spinazie en in plakjes gesneden tomaten, om je calorie-inname te beperken en tegelijkertijd je voedingswaarde te verhogen. Je kunt ook overwegen om slechts de helft van een bagel tegelijk te eten en de rest van je maaltijd af te ronden met een ons nootje of een stuk fruit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407