Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van karbonades?

Krokante Bananenpeer Havermoutkoekjes

 1. Een karbonade verwijst naar een van de delen van het varken loodrecht op de wervelkolom. Sommige stukken varkenskoteletten kunnen rijk zijn aan cholesterolverhogend verzadigd vet en calorieën, maar een magere varkenskotelet, zoals een lendenbiefstuk of een lendenbiefstuk, is de basis voor een gezonde maaltijd. Stoof, braad of grill uw karbonades in plaats van ze te bakken om te voorkomen dat u tijdens het koken teveel vet toevoegt.

Hoog in eiwitten

 1. Karbonades bevatten 24 gram eiwit in een portie van 3 ons. Eiwit levert vier calorieën per gram, en het is een essentiële voedingsstof voor het herstellen van spieren na het sporten en voor het behoud van een sterk immuunsysteem. Gezonde volwassenen moeten 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag krijgen, volgens de Universiteit van Illinois op Urbana-Champaign. Die hoeveelheid komt overeen met ongeveer 55 gram per dag voor een persoon die 150 pond weegt. Het eiwit in varkenskoteletten is van hoge kwaliteit omdat het alle aminozuren bevat die je uit je dieet moet halen.

Helpt gewicht te beheersen

 1. Een portie van 3 gram van een geroosterde karbonade heeft 137 calorieën. Het consumeren van meer calorieën dan je verbruikt, leidt tot gewichtstoename en het kiezen van opties met minder calorieën kan je helpen afvallen of gewichtstoename voorkomen. Magere karbonades bevatten minder calorieën dan alternatieven zoals rundvlees of varkensribben of runder T-bone steaks. Vetrijke voedingsmiddelen kunnen veel calorieën bevatten en leiden tot gewichtstoename, maar een geroosterde karbonade heeft slechts 4 gram vet vergeleken met 13,5 gram in een T-bone steak.

Bron van zink

 1. Elke portie gegrilde karbonade van 3 ounce heeft 1,9 milligram zink. Gezonde mannen hebben 11 milligram zink per dag nodig en vrouwen hebben 8 milligram nodig. Zink is een essentieel mineraal voor veel reacties in je lichaam, volgens het Linus Pauling Institute. Zinkgebrek kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem en nachtblindheid.

Overwegingen

 1. Varkenskoteletten met lende en lendenen zijn magerder dan varkenskoteletten met mesjes, die 8 gram vet en 2 gram verzadigd vet bevatten in elke portie van 3 ons. Om uw consumptie van vet en verzadigd vet verder te beperken, verwijdert u zichtbaar vet van uw karbonade voordat u deze kookt. Verhoog de voedingswaarde van uw maaltijd met varkenskoteletten door ze te serveren met een salade of gekookte groenten, zoals asperges, of ze te stoven in een champignonsaus en serveer ze met bruine rijst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407