Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kerriepoeder?

Gastro-oesofageale reflux en spijsverteringsproblemen

 1. Hoewel er Thaise en Japanse curry's bestaan, is "kerriepoeder" een algemene term voor een mix van specerijen die vaak worden geassocieerd met de Oost-Indiase keuken. De typische kruidenmix bevat kurkuma, gedroogde rode pepers, korianderzaad, zwarte peper, komijnzaad, fenegriekzaad, kerriebladeren, mosterdzaad, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, peper en laurier. Kerriepoeder kan variëren van mild tot heet, en hun ingrediënten bieden niet alleen een scala aan vitamines en mineralen, maar ook een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen.

Vermindert ontsteking

 1. Kurkuma, een belangrijk ingrediënt in kerriepoeder, speelt al eeuwen een belangrijke rol in de Indiase Ayurvedische geneeskunde als een behandeling voor inflammatoire aandoeningen. Curcumine, een component afgeleid van kurkuma, is beschreven als een krachtig ontstekingsremmend middel. Een samenvatting gepubliceerd in "Alternative Medicine Review: A Journal of Clinical Therapeutic" in september 2009 merkte op dat klinische studies aantonen dat curcumine potentieel kan hebben als therapeutisch middel bij ziekten zoals inflammatoire darmaandoeningen; pancreatitis, wat een ontsteking van de alvleesklier is; artritis; en bepaalde soorten kanker.

Preventie en behandeling van kanker

 1. Curcumine is een van de meest bestudeerde botanicals in het onderzoek naar kanker. Het is veilig voor menselijke consumptie en wordt aanbevolen als antikankertherapie en om recidieven van kanker te voorkomen, volgens de integrale oncologie-informatie voor clinici van de Universiteit van Washington. Een samenvatting gepubliceerd in "Antikankeronderzoek" in januari 2003 merkte op dat uitgebreid onderzoek in de afgelopen 50 jaar heeft aangetoond dat curcumine zowel kanker kan voorkomen als behandelen. Het anti-kankerpotentieel van Curcumine komt van het vermogen om de verspreiding van een breed scala aan tumorcellen te vertragen.

Beschermt tegen de ziekte van Alzheimer

 1. Een samenvatting gepubliceerd in "Huidig ​​Alzheimer-onderzoek" in december 2005 merkte op dat studies suggereren dat curcumine een veelbelovend middel is bij de preventie en behandeling van de ziekte van Alzheimer. India heeft volgens de Mary S. Easton UCLA Alzheimer Translation Center een lage incidentie van de ziekte van Alzheimer, die deels verband houdt met de hoge inname van curry, die curcumine bevat. (Referentie 3)

Spijsvertering

 1. Traditioneel kerriepoeder is gevuld met kruiden die uw spijsvertering helpen. Zwarte peper, een veel voorkomend ingrediënt in de meeste kerriepoedermengsels, bevordert de maagzuursecretie en vermindert darmgas. Laurierblaadjes bevorderen een goede spijsvertering. Kaneel is een tegengif voor diarree, braken en maagklachten. Kruidnagel behandelen ook diarree en indigestie. Koriander helpt bij het verlichten van buikpijn en behandelt spijsverteringsstoornissen en komijn helpt bij spijsverteringsproblemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407