Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kokosmeel?

Overwegingen

 1. Kokosmeel, gemaakt van gedroogd, gemalen kokosvlees, wordt niet langer alleen in de schappen van uw plaatselijke natuurvoedingswinkel gevonden. Vanwege de vele gezondheidsvoordelen, lichte kokosnootsmaak en luchtige textuur, komt kokosmeel zijn weg naar reguliere winkels en recepten. Gebruik kokosmeel in gebakken producten voor een koolhydraatarm, vezelrijk en glutenvrij alternatief voor tarwebloem.

Gluten- en tarwevrij

 1. Kokosmeel is een glutenvrij alternatief voor tarwemeel. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge - waardoor traditionele broden en gebakken producten verboden zijn voor mensen die gevoelig zijn voor het spul. Kokosmeel stelt u in staat om enkele van uw favoriete koekjes, pannenkoeken en cakes te bakken zonder de ernstige bijwerkingen die kunnen ontstaan ​​door het innemen van tarwe. Kokosmeel gedraagt ​​zich echter anders in beslag dan traditioneel graanmeel, dus u zult recepten moeten zoeken die de andere receptingrediënten dienovereenkomstig aanpassen.

Hoog in vezel

 1. Met 5 gram vezels per eetlepel heeft kokosmeel veel meer van deze onverteerbare koolhydraten dan volkorenmeel, dat 0,8 gram per eetlepel heeft, of witte bloem, die slechts 0,2 gram per eetlepel. Veel van deze vezels zijn van het onoplosbare type, wat je ontlasting extra volume geeft, je helpt je vol te voelen, constipatie schrikt en de darmgezondheid verbetert. Voeg kokosmeel toe aan gebakken goederen, sauzen of smoothies om de aanbevolen 25 tot 38 gram vezels per dag te bereiken.

Matig effect op bloedsuiker

 1. Vanwege het vezelrijke gehalte spijkert kokosmeel uw bloedsuiker niet zo snel als meel op basis van granen. Een studie gepubliceerd in het "British Journal of Nutrition" in 2003 wees uit dat het vervangen van kokosmeel door een deel van het tarwebloem in traditionele bakproducten de glycemische index - de maat voor de impact van een voedingsmiddel op de bloedsuiker - van het eindproduct verlaagt. Dit gematigde bloedsuikereffect kan positief zijn voor diabetici die hun bloedsuiker zorgvuldig moeten controleren. Een latere studie gepubliceerd in een uitgave van "Innovative Food Science Emerging Technologies" uit 2006 bevestigde deze bevindingen.

Hogere eiwitten en gezonde vetten

 1. Kokosmeel bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid eiwit, vooral in vergelijking met tarwebloem. Een portie kokosmeel van 100 gram heeft 19 gram eiwit, terwijl tarwebloem slechts 10 bevat. Hoewel dit eiwit niet alle essentiële aminozuren bevat, draagt ​​het wel bij aan uw totale dagelijkse eiwitinname om te helpen bij celherstel en groei. Kokosmeel bevat ook ongeveer 9 gram gezonde vetten per 100 gram. Hoewel deze vetten meestal verzadigd zijn, zijn ze een type genaamd triglyceriden met middellange ketens, die gemakkelijk verteren; zorgen voor onmiddellijke energie; bieden antivirale, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen; en kan uw metabolisme stimuleren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407