Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van maïszetmeel?

Waarom u geen rauwe, hele eieren zou moeten gebruiken in desserts zonder gebak

 1. Maïzena is meer dan alleen een verdikkingsmiddel voor uw jus of vlaai. Hoewel het zachte poeder gemaakt van de maïskorrel geen rijke bron van vitamines en mineralen is, kan het helpen calorieën te verhogen voor degenen die het nodig hebben, fungeren als een bron van energie en een lage bloedsuikerspiegel voorkomen bij mensen met nachtelijke hypoglykemie.

Caloriebooster

 1. Hoewel de meeste mensen calorieën proberen te verminderen, moeten sommigen calorieën toevoegen om te helpen bij gewichtstoename. Een portie maïzena van 1 eetlepel heeft 30 calorieën. Als een bijna smaakloos poeder dat goed combineert met een aantal verschillende voedingsmiddelen, kan maïzena uw calorie-inname helpen verhogen zonder veel van uw eetlust te beïnvloeden. Het maakt de consistentie van het voedsel waaraan u het toevoegt echter dikker, dus het is misschien beter om het te mengen in voedsel dat u wilt verdikken of voedsel dat al dik is. Goede opties zijn yoghurt, warme ontbijtgranen, pudding, aardappelpuree en jus. Voeg in kleine stappen toe om te voorkomen dat uw voedsel te dik wordt om te eten.

Energiebron

 1. Alle calorieën in de maïzena zijn afkomstig van het koolhydraatgehalte. Een portie van 1 eetlepel bevat 8 gram koolhydraten. Koolhydraten zijn de macronutriënten die je nodig hebt in de grootste hoeveelheid, zegt het McKinley Health Center. Dat komt omdat koolhydraten de energiebron van je lichaam zijn. Terwijl koolhydraten uit voedingsmiddelen zoals maïzena je helpen de energie te krijgen om op te staan ​​en te gaan, worden die koolhydraten ook gebruikt om je basislichaamsfuncties te voeden, inclusief je hartslag, ademhaling en hersenactiviteit.

Behandeling voor hypoglykemie

 1. Maïszetmeel heeft ook medicinale voordelen en is gebruikt om een ​​lage bloedsuiker te helpen beheersen bij mensen met diabetes en glycogeenopslagziekte, een erfelijke metabole aandoening. Ongekookt maïzena verteert langzaam en levert een langzame, gestage stroom glucose, wat kan helpen om een ​​lage bloedsuikerspiegel te voorkomen, vooral 's nachts tijdens de slaap. Hoewel maïzena dit medische voordeel biedt, moet u geen maïzena aan uw dieet toevoegen om de bloedsuikerspiegel te helpen, tenzij uw arts of diëtist hierom vraagt.

Andere overwegingen

 1. Maïszetmeel biedt enkele gezondheidsvoordelen, maar het calorierijke zetmeel is geen goede bron van eiwitten of vitamines. Het bevat slechts een kleine hoeveelheid essentiële mineralen, waaronder fosfor, calcium, ijzer, magnesium, kalium en zink. Hoewel je het misschien kunt gebruiken om je calorie-inname te verhogen of als energiebron, zijn er gezondere opties, zoals magere gedroogde melkpoeder, die extra voedingsstoffen bieden die je lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407