Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van mangosap?

Andere voedingsstoffen

 1. Mango's hebben een gele, groene of roodachtige oranje schil en een diep oranje interieur. Het fruit, geteeld in tropische klimaten over de hele wereld, maakt al meer dan 4000 jaar deel uit van het menselijke dieet, volgens het National Mango Board. Mangosap bevat vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Zoek naar mangosap dat geen toegevoegde suiker bevat voor de meeste gezondheidsvoordelen.

Vitamine C

 1. Het consumeren van voldoende vitamine C kan u helpen verkoudheid en griep te voorkomen. Vitamine C stimuleert uw witte bloedcellen om efficiënter te werken bij het vernietigen van bacteriën en bacteriën. Een portie van 8 ons mangosap bevat tweederde van je dagelijkse aanbevolen vitamine C-behoefte.

Bètacaroteen

 1. Een portie mangosap levert een kwart van de dagelijks aanbevolen bètacaroteeninname. De diep oranje kleur van mango's levert bètacaroteen. Je lichaam gebruikt bètacaroteen om vitamine A te maken, waardoor je ogen gezond blijven. Vitamine A en bètacaroteen werken ook samen om een ​​goede gezondheid van de huid en het skelet te bevorderen.

Kalium

 1. Mangosap bevat kalium, een mineraal dat helpt uw ​​hart, zenuwen en spieren goed te laten functioneren. Kalium regelt ook de bloeddruk en de vochtbalans in uw lichaam. Een kopje mangofruit levert ongeveer 325 milligram kalium. Een portie mangosap, zonder toegevoegd water of suiker, bevat ongeveer 300 milligram kalium.

Iron

 1. Mango's leveren een aanzienlijke hoeveelheid ijzer. IJzer produceert gezonde rode bloedcellen om zuurstof door uw lichaam te transporteren. Het toevoegen van mango's aan uw dieet kan uw inname van de essentiële voedingsstof verhogen als u lijdt aan een ijzertekort. Een glas ons mangosap levert ongeveer twee procent van uw dagelijkse ijzerbehoefte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407