Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van moutazijn?

Moutmelk in uw dieet opnemen

 1. Moutazijn doet meer dan je smaakpapillen verdringen. Het biedt ook voedingsvoordelen. Het is een gefermenteerd voedsel dat wordt gemaakt door bacteriën in gerstestroop te introduceren, waardoor de suiker in een zuur verandert. Hoewel er geen specifieke onderzoeken naar moutazijn zijn gedaan, is uit onderzoek gebleken dat het zuur in azijn een aantal gezondheidsvoordelen biedt en kan helpen bij de controle van de bloedsuiker, helpt bij gewichtsbeheersing en de gezondheid van het hart bevordert.

Betere bloedsuikerspiegel

 1. Het toevoegen van moutazijn aan uw dieet kan de bloedsuikerspiegel helpen bij mensen met diabetes type 2 en prediabetes door de gevoeligheid voor insuline te verhogen. Een studie uit 2004 gepubliceerd in Diabetes Care toonde aan dat het consumeren van een azijndrank vóór een koolhydraatrijke maaltijd bestaande uit bagels en sap de bloedsuikerspiegel verlaagde en de insulinegevoeligheid in de testgroep verhoogde. Hoewel azijn nuttig kan zijn bij het helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel, is meer onderzoek nodig, volgens de auteurs van deze studie.

Gewichtsbeheer

 1. Door moutazijn aan uw dieet toe te voegen, voegt u smaak zonder calorieën toe, waardoor u uw gewicht beter kunt beheersen. Bovendien lijkt het erop dat azijn ook de maaltijdverzadiging kan verbeteren. Een studie uit 2005, gepubliceerd in het Journal of the American Dietetic Association, toonde aan dat het toevoegen van azijn aan een maaltijd met een hoge glycemische waarde de bloedsuikerspiegel na de maaltijd verbeterde en de calorie-inname gedurende de dag verminderde. Het is belangrijk op te merken dat dit een kleine studie was, en dat meer onderzoek nodig kan zijn voordat claims kunnen worden ingediend.

Goed voor uw hart

 1. Het zuur in de moutazijn kan uw bloedcholesterol helpen verlagen, volgens een artikel uit 2014 gepubliceerd in de Journal of Food Science. Studies met ratten met een hoog cholesterolgehalte en aangevuld met azijnzuur, het belangrijkste zuur in azijn, hadden een laag totaal cholesterolgehalte en een afname van de vetproductie in vergelijking met controleratten.

Moutazijn gebruiken

 1. U hoeft uw gebruik van moutazijn niet te beperken tot alleen fish and chips. De azijn is ook een goede keuze voor uw vleesmarinade of de azijn voor het maken van zelfgemaakte augurken. Je kunt het ook gebruiken om smaak toe te voegen aan je gemengde greens of het te gooien met gekookte aardappelen voor een andere kijk op Duitse aardappelsalade. Het is ook een smakelijke topper voor je gegrilde zalm of kip.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407