Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Nutella Hazelnootpasta?

Iron

 1. Nutella is een zachte, romige hazelnoot- en chocopasta, zoals pindakaas maar zoeter. Omdat het hazelnoten bevat, kan Nutella ondersteuning bieden voor uw hart en sommige voedingsstoffen voor uw dieet. Vanwege het hoge vet- en suikergehalte, eet het echter alleen af ​​en toe.

Bevat eiwitten, ijzer en calcium

 1. Een portie Nutella van 2 eetlepels bevat 2 gram eiwit en 4 procent van de dagelijkse waarden van calcium en ijzer voor mensen met een dieet van 2000 calorieën per dag - een relatief hoge hoeveelheid eiwitten en mineralen voor een kleine portie. Calcium is essentieel om uw botten en tanden gezond te houden en om uw lichaam te helpen andere essentiële mineralen op te nemen. IJzer is cruciaal voor de productie van rode bloedcellen.

Vezel- en hazelnootgehalte

 1. Vanwege het hazelnootgehalte heeft een portie Nutella 5 procent van de dagelijkse waarde van vezels. Hoewel deze hoeveelheid hoog is in verhouding tot de portiegrootte, valt deze nog steeds onder de aanduiding "Goede bron van vezels" van 2,5 gram of meer per portie. Voedingsvezels zorgen voor bulk in uw dieet en helpen bij de vlotte doorvoer van afvalstoffen door uw systeem. Hazelnoten kunnen ook enkele voordelen voor de gezondheid van het hart bieden. Een uitgave van 2011 van het "European Journal of Clinical Nutrition" omvatte een studie die aantoonde dat het dagelijks eten van 30 gram hazelnoten gedurende vier weken leidde tot een algehele daling van het cholesterolgehalte.

Suiker- en vetgehalte

 1. Nutella heeft 12 gram vet per portie, met 110 calorieën uit vet - meer dan de helft van het totale aantal calorieën voor een portie. De American Heart Association beveelt aan dat u niet meer dan 25 tot 35 procent van uw dagelijkse calorieën uit vet haalt. Voor een dieet met 2000 calorieën per dag is dit 56 tot 77 gram totaal vet per dag. Nutella heeft ook een hoog suikergehalte, met 21 gram per 2 eetlepels. Een dieet met veel suiker kan leiden tot tandbederf en gewichtstoename.

Nutella eten

 1. Nutella kan worden gebruikt in plaats van pindakaas voor een aantal voedingsmiddelen, waaronder als een spread op crackers of brood. Het kiezen van vezelrijk voedsel, zoals volkorenbrood, om met uw Nutella te eten, verhoogt het voedingsvezelgehalte van uw maaltijd of snack. Nutella kan ook worden gebruikt om cupcakes of koekjes te maken, waar de romige textuur zich goed leent voor vullingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407