Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van organische tapiocasiroop versus Sucrose?

Zoetstoffen kiezen

 1. Hoewel het intuïtief lijkt dat meer "natuurlijke" zoetstoffen, zoals biologische tapiocasiroop, een gezonder alternatief zouden bieden voor normale suiker, is dat niet noodzakelijk het geval. Beide opties zitten boordevol calorieën en suiker, maar bieden zeer weinig voedingswaarde. Als u echter voor biologische tapiocasiroop kiest, vermijdt u mogelijk de pesticiden en herbiciden die in de conventionele landbouw worden gebruikt.

Basisvoedingsinformatie

 1. Organische tapiocasiroop noch suiker zouden een belangrijk deel van uw dieet moeten uitmaken vanwege hun hoge caloriegehalte. Een kwart kopje in de handel verkrijgbare tapioca-siroop heeft 168 calorieën, terwijl een vergelijkbare portie gewone kristalsuiker 194 bevat. Beide zoetstoffen halen vrijwel al hun calorieën uit suiker, en tapioca-siroop en suiker bevatten respectievelijk 42 en 50 gram suiker per portie . Geen enkel voedsel bevat een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten, vetten of essentiële vitamines of mineralen.

Nadelen van toegevoegde suiker

 1. Als je je maaltijden regelmatig zoet met biologische tapiocasiroop en denkt dat het gezonder is dan suiker, is het tijd om terug te schalen. Uw totale toegevoegde suikerinname - inclusief zoetstoffen die u aan voedingsmiddelen toevoegt, evenals toegevoegde suiker die al voorkomt in verwerkt en verpakt voedsel - mag niet meer zijn dan 9 theelepels voor mannen per dag en 6 voor vrouwen. Mensen die meer toegevoegde suiker eten, lopen een hoger risico op obesitas en hartaandoeningen, en degenen die met suiker gezoete dranken consumeren, hebben een groter risico op diabetes type 2.

Is organisch een voordeel?

 1. De methoden die worden gebruikt om biologische tapiocasiroop te kweken, kunnen betekenen dat het enkele voordelen biedt ten opzichte van suiker die conventioneel is geteeld en verwerkt. Conventionele landbouwmethoden maken gebruik van pesticiden en herbiciden die uw gezondheid negatief kunnen beïnvloeden. Atrazine, een pesticide dat wordt gebruikt op suikerrietgewassen in de Verenigde Staten, kan de reproductieve gezondheid beïnvloeden en heeft bij dierproeven schade aan het hart, de lever en de nieren veroorzaakt. Tapioca wordt meestal niet met veel pesticiden gekweekt, maar als je een siroop kiest die biologisch is gecertificeerd, beperk je je blootstelling aan pesticiden.

Gezondere alternatieven

 1. Verminder het gebruik van toegevoegde suiker bij het koken, ongeacht het type, door hele voedingsmiddelen te gebruiken om natuurlijke zoetheid toe te voegen. Sloot havermout gezoet met bruine suiker en bedek in plaats daarvan je kom met verse bessen of gesneden banaan voor de smaak. Gebruik geprakte bananen of ongezoete appelmoes om natuurlijke zoetheid aan gebakken producten toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407