Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van paprika's?

Mineralen in gele pompoen

 1. Paprika's bieden meer dan alleen kleur en crunch aan gerechten. Deze levendige groenten zijn een bron van waardevolle voedingsstoffen, vezels en antioxidanten. Het hele jaar door beschikbaar, paprika's zijn op hun hoogtepunt in augustus en september. Paprika's zijn er in het groen, evenals gerijpte versies die rood, geel, oranje en paarsachtig bruin worden. Het opnemen van deze groenten in uw dieet verbetert uw gezondheid.

Vitaminen

 1. Groene paprika's leveren 551 internationale eenheden, of IE, vitamine A per 149 g, of ongeveer 1 kop gehakt. Rode paprika's bevatten meer vitamine, essentieel voor een gezond gezichtsvermogen, met 4.666 internationale eenheden - bijna een dag waard, op basis van een dieet met 2000 calorieën. Een kopje gehakte pepers van elke kleur levert meer dan 100 procent van de dagelijkse waarde van de antioxidant vitamine C, die de gezondheid en immuniteit van het weefsel ondersteunt. Paprika's bieden ook folaat, dat de werking van rode bloedcellen ondersteunt en is vooral belangrijk voor zwangere vrouwen omdat het helpt bij het voorkomen van bepaalde soorten aangeboren afwijkingen bij ongeboren kinderen. Folaat kan ook helpen bij het voorkomen van colorectale kanker, maar studies zijn niet doorslaggevend. Paprika's zijn ook een bron van vitamine K, essentieel voor de stollingsfunctie van bloed.

Carotenoïden

 1. Een specifiek type antioxidant, bekend als lycopeen, geeft rode paprika's hun kleur. Het is een carotenoïde die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen die je verkrijgt door natuurlijke blootstelling aan giftige stoffen in het milieu. Lycopeen kan ook helpen bepaalde soorten kanker te voorkomen, met name prostaatkanker bij mannen. Gele en oranje paprika's zijn ook rijk aan carotenoïden, die uw hart kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Bijkomende voordelen

 1. Alle kleuren paprika zijn hoge bronnen van kalium. Dit mineraal helpt je vloeistoffen en mineralen in je lichaam in balans te houden, de spierfunctie te verbeteren en de bloeddruk te reguleren. Een kopje groene peper bevat 261 mg kalium, terwijl rode en gele variëteiten meer dan 300 mg per kopje bieden. Paprika's bevatten 3 g vezels per kop, wat kan helpen bij het reguleren van de spijsvertering en het cholesterolgehalte.

Calorieën

 1. Een kopje gehakte peper bevat tussen 30 en 40 calorieën. Paprika's hebben een zoete smaak en voldoen aan crunch, waardoor ze een goede vervanger zijn voor calorierijke chips in dips zoals hummus of salsa. Gebakken paprika's vormen een gezonde aanvulling op fajitas en biefstuk van kip. Voeg paprika toe aan salades of stoofschotels om de porties te vergroten zonder opvallende calorieën toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407