Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Pasta?

Genezing

 1. Dankzij de betaalbaarheid en veelzijdigheid in de keuken vormt pasta een nietje in het gemiddelde Amerikaanse dieet. In feite verbruikt de gemiddelde Amerikaan er jaarlijks 20 pond van, volgens de North Dakota State University. Pasta voorziet je van energie, evenals essentiële voedingsstoffen in de vorm van vezels, vitamines en mineralen. Koppel je pasta aan gezonde ingrediënten om maaltijden met veel voedingsstoffen te bereiden.

Koolhydraten en vezels

 1. Pasta biedt voordelige koolhydraten. Een kopje witte spaghetti bevat 43 gram totale koolhydraten, terwijl een vergelijkbare portie volkoren spaghetti 37 gram totale koolhydraten biedt. Koolhydraten dienen als primaire brandstofbron voor je lichaam. Volkoren pasta biedt ook een aanzienlijke hoeveelheid voedingsvezels, een bijzonder gunstig type koolhydraat. Vezel helpt bij het bestrijden van chronische ziekten - waaronder obesitas en diabetes type 2 - en bevordert de spijsvertering. Een portie volkoren pasta van 1 kopje bevat 6,3 gram voedingsvezels, wat 17 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en 24 procent voor vrouwen oplevert, vastgesteld door het Institute of Medicine. Witte pasta bevat minder vezels, 2,5 gram per portie.

Selenium en mangaan

 1. Zowel witte als volkoren pasta's dienen als uitstekende bronnen van selenium, een mineraal dat antioxiderende enzymen activeert die belast zijn met het beschermen van uw cellen tegen moleculaire schade. Een portie van 1 kopje van beide soorten pasta levert ongeveer tweederde van uw aanbevolen dagelijkse inname, bepaald door het Institute of Medicine. Pasta bevat ook mangaan, een mineraal dat je helpt koolhydraten te metaboliseren en je bloedsuiker te reguleren. Een portie volkoren pasta bevat 1,9 milligram mangaan - meer dan 100 procent van de dagelijkse inname voor vrouwen en 83 procent voor mannen - terwijl een vergelijkbare portie witte pasta 0,5 milligram biedt.

Foliumzuur en carotenoïden

 1. Eet witte pasta als bron van folaat - of vitamine B-9 - of kies voor volkoren pasta als bron van de carotenoïden luteïne en zeaxanthine. Folaat speelt een rol bij de ontwikkeling van rode bloedcellen en ondersteunt een snelle celgroei, terwijl luteïne en zeaxanthine een gezond gezichtsvermogen ondersteunen. Een dieet rijk aan carotenoïden, waaronder luteïne en zeaxanthine, vermindert ook het risico op longkanker, legt het Linus Pauling Instituut uit. Een portie witte pasta levert 167 microgram vitamine B-9, of 42 procent van de dagelijks aanbevolen inname van foliumzuur vastgesteld door het Institute of Medicine. Een portie volkoren pasta bevat 113 microgram luteïne en zeaxanthine.

Maak het gezond

 1. Gebruik pasta als basis voor gezonde gerechten die rijk zijn aan groenten, magere eiwitten en gezonde vetten. Smeer volkoren spaghetti in met olijfolie, meng dan verwelkte groenten en gehakte hazelnoten voor een decadente maar gezonde en gemakkelijk te bereiden maaltijd. Top pasta met geroosterde groenten - inclusief venkel, rode pepers, uien en knoflook - en vervolgens met tomatensaus en basilicum. Je kunt ook pasta in koude salades opnemen. Volkoren rotini combineert goed met gehakte kalamata-olijven, geroosterde rode pepers en een citroensapvinaigrette, terwijl strikjes, gestoomde garnalen, rode paprika en rode peper met vlokken doordrenkte olijfolie mix voor een vurige saladeoptie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407