Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van perziken?

Vitaminen en mineralen

 1. Perziken, met hun zachte schil en zoete vrucht, zijn een zomers nietje. Een van de grootste fruitgewassen in de Verenigde Staten, perziken bieden veel voedingsstoffen met weinig calorieën en geen vet. Perziken zijn een gezonde manier om in een van uw dagelijkse porties fruit te passen.

Gewichtscontrole

 1. Een grote perzik, ongeveer 2 3/4 inch in diameter, bevat slechts 68 calorieën en geen vet. Perziken eten in plaats van mesten, bewerkte snacks, zoals chips, gebak, ontbijtgranen en koekjes, kunnen je helpen je gewicht te beheersen. Perziken zijn van nature zoet en kunnen sommige toegevoegde suikers in uw dieet vervangen. Gebruik ze om ongezoete volkoren granen, yoghurt of magere kwark te bedekken, in plaats van versies van deze voedingsmiddelen te kiezen die zijn gezoet met high-fructose maïssiroop of rietsuiker.

Vitaminen

 1. Perziken bevatten 10 verschillende vitamines. Een grote perzik levert 570 internationale eenheden vitamine A, belangrijk voor een gezond gezichtsvermogen, en 11,6 mg vitamine C, een antioxidant en weefselopbouwer. Perziken bieden lagere niveaus van vitamine E en K, met ongeveer 6 procent van de dagelijkse waarde op basis van een dieet van 2000 calorieën. Vitamine E is een andere antioxidant, terwijl vitamine K essentieel is voor de bloedstolling van uw lichaam. Perziken zijn ook een bron van thiamine, riboflavine, vitamine B-6, niacine, folaat en pantotheenzuur.

Mineralen

 1. Een grote perzik levert 333 mg kalium. Kalium kan u helpen een gezonde bloeddruk te behouden en nierstenen en botverlies te voorkomen. Het Institute of Medicine beveelt aan dat alle volwassenen dagelijks 4.700 milligram kalium consumeren. Perziken bevatten ook wat magnesium, fosfor, zink, koper, mangaan, ijzer en calcium. Deze mineralen ondersteunen de gezondheid van rode bloedcellen, botten en het zenuwstelsel.

Antioxidanten

 1. In het "Journal of Medicinal Food" meldde een studie gepubliceerd in oktober 2009 dat er belangrijke antioxidanten aanwezig zijn in het vlees en de huid van perziken. Een van de belangrijkste antioxidanten in perziken, chlorogenic zuur, helpt vrije radicalen op te vangen - verbindingen die uw lichaam verwerft door blootstelling aan verontreinigende stoffen, voedsel en het milieu - om de effecten van veroudering te verminderen en chronische ziekten af ​​te schrikken. Deze antioxidant kan ook helpen kanker af te weren en lichaamsontstekingen te verminderen.

Fiber

 1. Een grote perzik levert 17 g koolhydraten, waarvan 3 g uit vezels. Vezels zijn essentieel voor een soepele en gezonde spijsvertering, het voorkomen van constipatie en zorgen voor een gezonde spijsvertering. Vezels kunnen ook een rol spelen bij het reguleren van uw cholesterolgehalte, waardoor uw risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen wordt verminderd. Een volwassen vrouw moet dagelijks 25 g vezels consumeren en een volwassen man 38 g per dag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407