Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van peulvruchten?

Voorbereiding van Sago

 1. Bonen, erwten en linzen behoren allemaal tot de peulvruchtenfamilie. Je kunt ze ook pulsen horen noemen, wat gewoon een ander woord is voor eetbare zaden. Hoewel hun voedingsprofielen enigszins variëren van de ene peulvrucht tot de volgende, leveren de meeste mineralen, zoals ijzer, magnesium en zink. Ze hebben allemaal twee gemeenschappelijke kenmerken: ze zijn uitstekende bronnen van eiwitten en vezels.

Rijke eiwitbron

 1. Na vlees, gevogelte en vis leveren peulvruchten meer eiwitten per portie dan andere soorten voedsel. Bonen, erwten en linzen bevatten ongeveer 15 gram eiwit in een portie van 1 kop. Vrouwen moeten dagelijks 46 gram eiwit krijgen, terwijl mannen elke dag 56 gram nodig hebben, volgens de aanbevelingen van het Institute of Medicine. Op basis van deze richtlijnen levert een portie peulvruchten van 1 kop 33 procent van de vrouwen en 27 procent van de dagelijkse eiwitten voor mannen.

Vezel voor hart- en spijsverteringsgezondheid

 1. Peulvruchten staan ​​bovenaan de lijst voor vezelbronnen. De onoplosbare vezels die ze bevatten voorkomen constipatie. Ze hebben ook oplosbare vezels, die helpen de bloedsuikerspiegel in balans te houden en de hoeveelheid cholesterol in uw bloedbaan te verlagen. Het vermogen van Fiber om hart- en vaatziekten te voorkomen is zo belangrijk dat het Institute of Medicine de aanbevolen inname heeft bepaald - 25 gram per dag voor vrouwen en 38 gram per dag voor mannen - op basis van de hoeveelheid die nodig is om te beschermen tegen hart- en vaatziekten. De vezel in peulvruchten varieert enigszins, maar de meeste soorten leveren ongeveer 16 gram in een portie van 1 kop.

Helpt u bij het beheren van uw gewicht

 1. Wanneer u probeert af te vallen of aan een gezond gewicht wilt werken, kunnen voedingsmiddelen die u vullen, het verschil maken tussen vasthouden aan een dieet of toegeven aan calorierijke snacks. De combinatie van eiwitten, vezels en complexe koolhydraten in peulvruchten zorgt voor een zeer bevredigend voedsel dat je helpt je snel snel vol te voelen en langer vol te blijven. Je krijgt deze voordelen terwijl je heel weinig vet en een matig aantal calorieën verbruikt. De meeste peulvruchten bevatten 1 gram of minder totaal vet en 190 tot 299 calorieën.

Eenvoudig aan uw dieet toe te voegen

 1. De eenvoudigste manier om uw inname te verhogen is door een handvol soep of salades te gooien. Maak je eigen vegetarische hamburgers door bonen, groenten, broodkruimels en eiwitten te mengen om ze samen te binden. Maak een maaltijd met één gerecht door peulvruchten, bruine rijst, champignons, paprika, tomaten en kruiden, zoals komijn, paprika of hete saus, te combineren. Overweeg een ontbijt smoothie met bananen, bessen, yoghurt en witte bonen te maken. Probeer een dessert-smoothie met cacaopoeder, bananen, zwarte bonen en vetvrije chocolademelk. Voeg ze geleidelijk aan uw dieet toe als u overmatig gas ervaart door bonen en andere peulvruchten te eten. Dit geeft uw spijsverteringskanaal de tijd om zich aan te passen aan de extra vezels en helpt ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

 2. De eenvoudigste manier om uw inname te verhogen is door een handvol soep of salades te gooien. Maak je eigen vegetarische hamburgers door bonen, groenten, broodkruimels en eiwitten te mengen om ze samen te binden. Maak een maaltijd met één gerecht door peulvruchten, bruine rijst, champignons, paprika, tomaten en kruiden, zoals komijn, paprika of hete saus, te combineren. Overweeg een ontbijt smoothie met bananen, bessen, yoghurt en witte bonen te maken. Probeer een dessert-smoothie met cacaopoeder, bananen, zwarte bonen en vetvrije chocolademelk. Voeg ze geleidelijk aan uw dieet toe als u overmatig gas ervaart door het eten van bonen en andere peulvruchten. Dit geeft uw spijsverteringskanaal de tijd om zich aan te passen aan de extra vezels en helpt ongewenste bijwerkingen te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407