Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van pindakaasgelei?

Overige informatie

 1. Broodjes met pindakaas en jam zijn een belangrijk onderdeel van veel Amerikaanse diëten en de gebruikte ingrediënten zijn eenvoudig en goedkoop, maar bieden verschillende gezondheidsvoordelen. Een portie pindakaas is 2 el. en een portie gelei is 1 el. Een boterham met pindakaas en jam is een goede aanvulling op een maaltijd en is ook een goede snack.

Protein

 1. Pindakaas wordt gegroepeerd in het vlees- en bonengedeelte van de voedingsgidspiramide. Een portie pindakaas bevat ongeveer 8 g eiwit en draagt ​​bij aan gezonde spieren, huid, haar en tanden. Eiwit speelt ook een rol in de hormonale functie en houdt het bloed gezond. De gelei biedt niet veel extra eiwitten aan de sandwich, maar het gebruik van volkorenbrood verhoogt je eiwitinname.

Fiber

 1. Jelly die van al het fruit is gemaakt, bevat meer vezels dan andere soorten en pindakaas bevat 2 g per portie. Vezel is een belangrijke voedingsstof omdat het de spijsvertering bevordert en het cholesterolgehalte helpt beheersen. Bovendien vult het eten van voedingsmiddelen die vezels, pindakaas en gelei bevatten, je maag, waardoor je je langer vol blijft voelen. Dit is belangrijk als u op uw gewicht let, want dit kan honger tussen maaltijden helpen voorkomen.

Gezonde vetten

 1. Pinda's zijn een goede bron van hart-gezonde vetten; pindakaas heeft enkele van deze voordelen. De onverzadigde vetten in noten kunnen uw cholesterol verlagen en uw risico op hartaandoeningen verminderen. Ze kunnen ook gezondheidsvoordelen bieden voor je hersenen en huid en je een energieboost geven. Jelly is vetvrij en met mate, is een gezond onderdeel van een vetarm en hart-gezond dieet.

Antioxidanten

 1. Vitamine E is een antioxidant in pinda's; het kan helpen uw lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van kanker en hartaandoeningen. Resveratrol is een ander antioxidant dat voorkomt in pinda's en pindakaas. Het heeft het potentieel om u te beschermen tegen kanker en hartproblemen, maar heeft ook anti-aging, anti-virale en ontstekingsremmende eigenschappen en biedt bescherming voor een gezonde hersenfunctie.

Vitaminen

 1. Omdat gelei met fruit wordt gemaakt, verhoogt u uw vitamine C-inname wanneer u het consumeert. Deze vitamine is belangrijk voor immuniteit, wondgenezing en de gezondheid van uw tanden en tandvlees. Pindakaas is een goede bron van verschillende B-vitamines, die nodig zijn voor je lichaam om de energie te gebruiken die het krijgt van het voedsel dat je eet. Niacine is een van deze B-vitamines en een portie pindakaas bevat 24 procent van uw dagelijkse behoeften. Het verkrijgen van voldoende niacine kan uw risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer verminderen. Foliumzuur is een andere B-vitamine die voorkomt in pindakaas en helpt bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen bij zuigelingen. Jelly bevat sporen van sommige B-vitamines.

Mineralen

 1. Een boterham met pindakaas en jam biedt de voordelen van enkele mineralen, waaronder kalium, magnesium, ijzer, zink en calcium. Kalium is belangrijk voor het reguleren van een gezonde bloeddruk. Calcium en magnesium spelen een rol bij de gezondheid van uw botten; zink is belangrijk voor het gezichtsvermogen en wondgenezing. IJzer is een noodzakelijke voedingsstof voor een gezonde zuurstofvoorziening in het bloed.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407