Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van plantaardige olie?

Aanbevelingen voor selectie en serveren

 1. Plantaardige oliën zijn afkomstig van oliehoudende zaden zoals olijfolie, sojabonen, maïs, pinda's, katoenzaad en palmnoten. Plantaardige oliën bevatten 100 procent vet, en ze blijven meestal vloeibaar, zelfs bij vrij lage temperaturen. De meeste plantaardige oliën hebben een lichtgele kleur en produceren een milde, aanvaardbare geur. De meest voorkomende toepassingen van plantaardige olie zijn bijvoorbeeld bakvet, gebak en brood; om de voedingsstructuur te verbeteren; als een medium voor kookprocedures zoals frituren; en als basis voor gearomatiseerde inhoud.

Verbetering van het metabolisme

 1. De inname van plantaardige olie, met name olijfolie, kan het metabolisme bij zwaarlijvige mensen verhogen, volgens een studie uitgevoerd in Sao Paulo State University, Brazilië, en gepubliceerd in het oktobernummer van de " Nutrition Journal. " Zoals vermeld in deze studie, bevat olijfolie fenolische verbindingen, stoffen die antioxiderende, ontstekingsremmende en anti-bloedstollingseigenschappen hebben, die mogelijk de metabolische snelheid van het lichaam kunnen verhogen.

Verlaging van het risico op hartziekten

 1. Plantaardige olie kan het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen verminderen, volgens een studie uitgevoerd in State University in New York, Buffalo, en gepubliceerd door "The Journal of the American Medical Association" in februari 1990 De onderzoekers van deze studie hebben ook vastgesteld dat de factoren die verband houden met de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, zoals verhoogde bloedsuikerspiegel, verhoogde bloeddruk en verhoogd serumcholesterolgehalte, genormaliseerd bij deelnemers die plantaardige oliën in hun normale dieet gebruikten.

Daling van het risico op borstkanker

 1. Een studie uitgevoerd in Universita di Milano, Italië, en gepubliceerd in het novembernummer van "Oorzaken en bestrijding van kanker" suggereert dat het regelmatige gebruik van olijfolie en andere plantaardige oliën gunstig kan zijn bij het verminderen van het risico op de ontwikkeling van borstkanker. Mensen die boter en margarine gebruiken, hebben daarentegen een hoger risico op het ontwikkelen van borstkanker dan mensen die plantaardige oliën gebruiken.

Omega-3 vetzuren

 1. Plantaardige oliën, met name lijnzaadolie, notenolie en koolzaadolie, bevatten omega-3-vetzuren, een essentieel vetzuur dat niet in het lichaam kan worden gesynthetiseerd. Volgens het University of Maryland Medical Center speelt omega-3 een belangrijke rol bij het behoud van een gezonde hart- en hersenfunctie en de normale groei en ontwikkeling van het lichaam. In feite beveelt de American Heart Association de regelmatige inname van omega-3-vetzuren aan voor de preventie van hart- en vaatziekten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407