Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Red Cabbage Vs. Groene kool?

Beperk jezelf niet

 1. Kool is een kruisbloemige groente die zowel rauw als gekookt eetbaar is. Rode en groene kool zijn twee verschillende koolsoorten die een vergelijkbare smaak hebben, hoewel rode kool meestal peperiger is dan groen. Hoofden van rode kool zijn ook kleiner en dichter dan groene koolkoppen. Beide koolsoorten bieden een schat aan gezondheidsvoordelen.

Vitamine A

 1. Als u een kop gehakte groene kool aan uw dieet toevoegt, krijgt u 3 procent van uw dagelijkse waarde aan vitamine A. Maar als u kiest voor een kop gehakte rode kool, krijgt u Zal 19 procent van uw dagelijkse waarde van vitamine A aan uw dieet toevoegen. Vitamine A is een essentiële voedingsstof die helpt uw ​​tanden, skeletweefsel, huid en slijmvliezen te behouden.

Vitamine C

 1. Vitamine C is een noodzakelijke vitamine die uw lichaam nodig heeft om nieuwe weefselgroei te bevorderen. Je lichaam gebruikt vitamine C om wonden te herstellen en je botten, kraakbeen en tanden gezond te houden. Zowel rode als groene kool zijn goede bronnen van vitamine C, maar je krijgt een superboost door rode kool aan je dieet toe te voegen. Terwijl een kopje gehakte groene kool 47 procent van je dagelijkse waarde van vitamine C bevat, krijg je 84 procent van je dagelijkse waarde als je een kopje gehakte rode kool eet.

Iron

 1. Groenten zijn niet de beste bronnen van ijzer, maar kool biedt wel een kleine hoeveelheid van dit essentiële mineraal. Het eten van een kop geraspte groene kool zal 2 procent van je dagelijkse waarde van ijzer aan je dieet toevoegen, terwijl een kop geraspte rode kool 3 procent bevat. Je lichaam heeft ijzer nodig om je rode bloedcellen goed te laten functioneren en zuurstof naar al je cellen te transporteren. Als u niet genoeg ijzer in uw dieet krijgt, kunt u bloedarmoede krijgen, wat tot vermoeidheid kan leiden.

Anthocyanins

 1. Rode kool heeft een extra voedingsstof die niet in groene kool voorkomt. Anthocyanen zijn de antioxidanten die rode kool zijn paarse kleur geven. Deze flavonoïden staan ​​bekend om hun gezondheidsbevorderende voordelen, waaronder kankerbestrijding en geheugenverbetering. Anthocyanen kunnen bijdragen aan gezond gewichtsverlies door uw lichaam te helpen hormonen af ​​te geven die vet metaboliseren en uw eetlust onderdrukken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407