Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rietsiroop?

Toppings

 1. Rietsiroop wordt gemaakt door suikerrietsap in open ketels te laten sudderen tot het een dikke, donkere siroop vormt die op melasse lijkt. Populair in het zuiden, waar het wordt gebruikt als tafelkruiderij en in recepten, smaakt rietsiroop vergelijkbaar met melasse, maar bevat niet de zwavel in melasse. Net als suiker, zorgt rietsiroop ervoor dat levensmiddelen zoeter smaken.

Rietstroop versus suiker

 1. Witte tafelsuiker kan worden gemaakt van suikerriet of suikerbieten. Het suikerriet dat wordt geteeld voor tafelsuiker is ook de bron van rietsiroop. Beide zijn samengesteld uit de eenvoudige suiker sucrose. Wat de voeding betreft, is er weinig verschil. Een eetlepel rietsiroop bevat 60 calorieën. Een eetlepel suiker bevat 48 calorieën. Tafelsuiker en rietsiroop bevatten geen vitamines of mineralen.

Uw gezondheid en suiker

 1. Suikers zijn eenvoudige koolhydraten, die uw lichaam omzet in energie. Je lichaam reageert op alle suikers hetzelfde, of het nu in de vorm van honing, tafelsuiker of rietsiroop is. Het consumeren van deze items leidt tot een snelle piek in bloedsuiker en een uitbarsting van energie. Het lichaam gebruikt de energie die het nodig heeft meteen en slaat de rest op in de vorm van vet. Dus het eten van teveel suiker in welke vorm dan ook kan leiden tot overgewicht. Het eten van suiker veroorzaakt geen diabetes, maar als je diabetes hebt, kan je lichaam koolhydraten niet goed verwerken en kan het eten van suiker leiden tot verhoogde bloedsuikerspiegels. Suiker kan ook tandbederf veroorzaken.

Processing

 1. Er is veel bewerking voor nodig om sap uit suikerriet te extraheren en te raffineren tot kristalsuiker. Rietsiroop ondergaat minder verwerking, verbruikt minder energie om te maken, wat gunstig kan zijn voor het milieu. Rietsiroop bevat geen additieven of conserveermiddelen. Sommige rietsiropen zijn gemaakt van biologisch geteeld suikerriet, dat niet is behandeld met pesticiden of kunstmest.

Zoetstoffen kiezen

 1. Omdat het lichaam alle suikers op dezelfde manier verwerkt, hangt het type zoetstof dat u besluit te gebruiken af ​​van persoonlijke voorkeur. Rietsiroop is niet meer gunstig voor uw gezondheid dan tafelsuiker. Hoewel suiker voedsel beter laat smaken en geen schade toebrengt met mate, beveelt de American Dietetic Association aan dat u uw suikerinname controleert en indien mogelijk minder verbruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407