Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Romaine Sla?

Gewichtsverlies

 1. Als u salades eet of geniet van sla op uw broodjes, is de kans groot dat u hebt genoten van de gezonde crunch van Romeinse sla. Het type sla dat u kiest voor uw salades of andere recepten is belangrijk. Verschillende soorten sla hebben een verschillende voedingswaarde. Als u de voorkeur geeft aan snijsla, moet u het calorische gehalte en de gezondheidsvoordelen van deze groente begrijpen.

Gewichtsverlies

 1. Romaine sla is de perfecte aanvulling op een dieet voor gewichtsverlies. Om effectief af te vallen, moet u minder calorieën per dag uit voedsel opnemen dan uw lichaam gebruikt. Omdat Romeinse sla slechts 17 calorieën per portie bevat, kunt u grote porties Romeinse sla eten en toch afvallen. Bovendien heeft romaine sla een hoog watergehalte, waardoor u zich sneller vol kunt voelen tijdens het eten. Gebruik Romeinse sla in uw lunch- of dinersalades om uw inspanningen voor gewichtsverlies te verbeteren.

Gezond spijsverteringskanaal

 1. Het vezelgehalte van snijsla maakt het een goede aanvulling voor een schoon spijsverteringskanaal. In het bijzonder bevat romaine sla 2 g vezels per portie, dat is 5 procent van uw aanbevolen dagelijkse waarde. Vezel is een stof die niet wordt verteerd, dus het fungeert als een spons om afval door uw darmkanaal te duwen en vezelrijke diëten zijn ook gekoppeld aan een lager risico op hartaandoeningen en diabetes. Om effectief te werken, moet u minstens acht glazen water per dag drinken, anders kunt u verstopt raken en harde ontlasting hebben.

Vitaminen C en K

 1. Het hoge vitamine C-gehalte van snijsla maakt het een hart-gezonde groente. Een portie romaine sla kan tot 4 mg of 40 procent van uw aanbevolen dagelijkse behoeften bevatten. In het bijzonder voorkomt vitamine C dat cholesterol plakkerig wordt en zich hecht aan de wanden van uw bloedvaten. Dus als u een hartaandoening heeft of een sterke familiegeschiedenis van hartaandoeningen, moet u een tot twee porties snijsla in uw dagelijkse voeding opnemen om uw hart gezond te houden. Romaine sla bevat ook veel vitamine K, met 100 microgram in 100 gram sla. Vitamine K is belangrijk om uw bloedstolsel goed te helpen en helpt ook bij het opbouwen van sterke botten.

Spierkracht

 1. Kalium is essentieel voor niet alleen de gezondheid van het hart, maar ook voor spierkracht. Als uw kaliumspiegel laag is, kunt u spierzwakte ervaren. Daarom is het consumeren van voedsel dat rijk is aan kalium essentieel voor het behoud van spierkracht. Een portie romaine sla voorziet uw lichaam van 247 mg, of 10 procent van zijn dagelijkse behoeften. Bovendien zal het consumeren van andere groenten en fruit en peulvruchten u helpen uw aanbevolen dagelijkse inname van kalium te halen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407