Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Sago?

Te veel natrium

 1. Sago is een zetmeel uit het midden van sagopalmstelen. Sago heeft overeenkomsten met tapioca, inclusief het uiterlijk, de smaak en het gevoel. Sago is echter geen tapioca, die van een andere plant komt. Je kunt echter in veel recepten tapioca vervangen voor sago.

De rollen van Sago

 1. Sago is een veelgebruikt ingrediënt dat wordt gebruikt in Indiase recepten. In papvorm kan sago als een gezond alternatief voor koolzuurhoudende dranken fungeren en energie leveren zonder kunstmatige chemicaliën en zoetstoffen. Sago wordt gebruikt om de parels te maken die onderaan bubbelthee zitten, een populair Aziatisch drankje. Je kunt sago ook gebruiken bij het bereiden van desserts en wat brood. Bovendien kun je sago toevoegen aan rijst voor een caloriearme, lichte maaltijdoptie.

Sago en het lichaam

 1. In India staat sago ook bekend als sabudana en heeft een lange geschiedenis in de traditionele Indiase geneeskunde. Volgens "The New Oxford Book of Food Plants" gebruikt de traditionele Indiase geneeskunde sago in combinatie met rijst om het lichaam te koelen. Daarom kan sago fungeren als een kruidenmiddel om kwalen te behandelen die te veel warmte veroorzaken, zoals de productie van overtollige gal. Sago wordt ook gebruikt in de traditionele geneeskunde buiten het Indiase subcontinent in Sri Lanka, Nieuw-Guinea en andere Aziatische Pacific-landen.

Gezondheidsfeiten

 1. Sago biedt geen significante hoeveelheid vitamines of mineralen. Als zetmeel komen de gezondheidsvoordelen van sago voornamelijk van koolhydraten. Dankzij dit gehalte aan koolhydraten kan sago in verschillende delen van de wereld als basisvoedsel fungeren. Sago is ook vetarm en heeft geen eiwitten. Omdat het voedingsgehalte van sago vrij laag is, mengen mensen sago vaak met andere ingrediënten die essentiële vitamines en voedingsstoffen bieden, zoals melk of fruit en groenten.

Voorbereiding van Sago

 1. Recepten vragen u meestal om sago voor langere tijd in water te laten weken. Na het weken van de sago, zult u merken dat het zetmeel minder plakkerig en gemakkelijker te hanteren is dan tapioca. Je kunt ook de poedervorm van sago gebruiken als verdikkingsmiddel voor voedingsmiddelen zoals jus of sauzen. Bovendien kunt u de poedervorm van sago gebruiken als vervanger voor meel. In feite, recepten voor veel soorten Indiase en Nepalees plat brood vereisen specifiek sago in poedervorm.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407