Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van sardines?

Tips

 1. Sardines bieden veel essentiële voedingsstoffen, waardoor ze een plaats krijgen in een "Diabetesvoorspelling" -lijst van vijf superfoods die u zou moeten eten. Deze nutritionele krachtpatsers hebben misschien een beetje een slechte reputatie vanwege hun sterke smaak en geur, maar als je hier voorbij komt, kun je profiteren van de potentiële gezondheidsvoordelen van deze kleine vissen. Een manier om dit te doen is om sardines in pastasauzen en stoofschotels op te nemen, waar ze aan de smaak toevoegen zonder te overweldigen.

Macronutriënten

 1. Elke blik sardines verpakt in olie levert 191 calorieën, 22,7 gram eiwit en 10,5 gram vet, inclusief slechts 1,4 gram verzadigd vet. Dit is 16 procent van de dagelijkse waarde voor vet, 7 procent van de DV voor verzadigd vet en 45 procent van de DV voor eiwit.

Vitaminen

 1. Sardines leveren 12 procent van de DV voor riboflavine, 24 procent van de DV voor niacine, 137 procent van de DV voor vitamine B-12 en 45 procent van de DV voor vitamine D in elk 3,85 -ounce kan. Riboflavine kan staar en migraine helpen voorkomen en niacine kan uw risico op de ziekte van Alzheimer verlagen en de symptomen van artritis verbeteren, volgens het University of Maryland Medical Center. Het Linus Pauling Instituut merkt op dat het verkrijgen van voldoende hoeveelheden vitamine B12 het risico op hartaandoeningen en kanker kan verlagen, en het consumeren van voldoende vitamine D kan de kans op artritis of kanker verminderen.

Mineralen

 1. Deze kleine vissen zijn ook gevuld met mineralen. Elk blikje sardines bevat 35 procent van de DV voor calcium, 15 procent van de DV voor ijzer, 45 procent van de DV voor fosfor en 10 procent van de DV voor kalium. U hebt calcium nodig voor sterke botten en een goede zenuw- en spierfunctie, ijzer is belangrijk voor het vormen van rode bloedcellen en het vervoeren van zuurstof waar het lichaam het nodig heeft. Fosfor speelt een rol bij het vormen van DNA en het opslaan van energie. Kalium kan helpen de bloeddrukverhogende effecten van natrium tegen te gaan, waardoor uw risico op hartaandoeningen mogelijk wordt verlaagd.

Omega-3 vetten

 1. De Academie voor voeding en diëtetiek beveelt aan dat u elke dag gemiddeld 500 milligram van een combinatie van EPA en DHA krijgt. Deze essentiële omega-3-vetten kunnen uw risico op hartaandoeningen verminderen. Slechts 3 gram sardines biedt 835 milligram omega-3 vetten, die voldoen aan uw behoeften voor de dag en nog wat.

Overwegingen

 1. Zoals bij alle vissen, kunnen sardines tot op zekere hoogte met kwik besmet zijn. Sardines behoren echter tot die vissen die meestal de laagste hoeveelheden kwik bevatten, waardoor ze veilig genoeg zijn om zelfs zwangere vrouwen tot 12 ons per week te eten, volgens de American Pregnancy Association.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407