Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Silver Needle White Tea?

Stap 4

 1. Witte thee komt uit de bladeren van de Camellia sinensis-plant, dezelfde die groene, zwarte en oolong-thee produceert. Net als groene thee worden witte theebladeren minimaal verwerkt, maar in tegenstelling tot groene thee worden alleen de jongste bladeren en knoppen van de plant gebruikt. Zilveren naald witte thee bestaat alleen uit de knoppen van de plant en is zeer zeldzaam, omdat het slechts twee dagen van het jaar wordt geoogst. Zoals alle witte theeën, bevat het veel antioxidanten en kan het mogelijk bescherming bieden tegen tal van aandoeningen.

Bevat antioxidanten

 1. Witte thee en groene thee bevatten vergelijkbare hoeveelheden catechinen, een klasse antioxidanten, volgens een studie gepubliceerd in 2010 in het "Journal of Food Science." Witte thee had echter een lagere algehele antioxidantcapaciteit dan groene thee, waardoor onderzoekers vermoeden dat witte thee een lager gehalte aan antioxidanten heeft die geen verband houden met catechinen. Dus als je om gezondheidsredenen groene thee wilt drinken, maar niet van de sterke smaak houdt, kan witte thee een alternatief zijn dat rijk is aan antioxidanten.

Helpt bij het reguleren van bloedglucose

 1. Gebrouwen witte thee kan de bloedsuikerspiegel helpen verlagen en mogelijk mensen met diabetes helpen. Een dierstudie die in 2011 werd gepubliceerd in "Phytomedicine" onderzocht de effecten van witte thee op diabetes symptomen. In deze vier weken durende studie ontdekten onderzoekers dat het consumeren van een waterextract van witte theebladeren leidde tot lagere bloedsuikerspiegels bij diabetespatiënten. Lager totaal cholesterol en lipoproteïne met lage dichtheid - het "slechte cholesterol" - werden ook waargenomen. Onderzoekers concludeerden dat witte thee-extract kan helpen de symptomen van diabetes te verminderen of mogelijk zelfs te voorkomen, hoewel onderzoek bij mensen nog steeds nodig is.

Helpt vet te metaboliseren

 1. De antioxidanten in witte thee kunnen de vetafbraak in uw lichaam helpen verhogen. Volgens een studie gepubliceerd in een 2009-nummer van 'Nutrition and Metabolism', ontdekten onderzoekers dat extract van witte thee de opbouw van triglyceriden in gekweekte menselijke vetcellen heeft helpen verminderen. Het extract hielp ook om de vetafbraak te stimuleren. Hoewel de resultaten veelbelovend waren, is verder langetermijnonderzoek nog steeds nodig voordat witte thee-extract kan worden aanbevolen voor vetmetabolisme,

Tips voor het brouwen

 1. Witte thee, zoals groene en zwarte thee, kan in losse thee of theezakjes worden gekocht in gespecialiseerde theewinkels, reformwinkels, Aziatische kruideniers en sommige supermarkten. Witte thee kan het beste worden gebrouwen met water dat tussen 180 en 185 graden Fahrenheit is om verbranding van de bladeren te voorkomen. Gebruik ongeveer 2 eetlepels gedroogde theebladeren voor elke 8 ons water. Omdat zilveren naaldthee alleen van de toppen wordt gemaakt, moet je het vijf tot zeven minuten trekken om de volle smaak van de thee te krijgen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407