Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van sinaasappelpepers?

Calorieën

 1. Paprika's bevatten veel voedingsstoffen en zijn een goede aanvulling op een uitgebalanceerd dieet. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij supermarkten en boerenmarkten, maar zijn in de warmere maanden in het seizoen. Felgekleurde paprika, inclusief sinaasappel, biedt vergelijkbare gezondheidsvoordelen vanwege de voedingsstoffen die ze bevatten. Probeer sinaasappels in uw volgende partij fajita's of hak en voeg toe aan quiche of salade.

Weinig vet en calorieën

 1. Een dieet dat de vet- en calorie-inname matigt, is een dieet dat u helpt uw ​​gewicht onder controle te houden. Als je te veel calorieën en te veel vet binnenkrijgt, zul je zwaarder worden, wat je risico op hartaandoeningen en diabetes verhoogt. Het kiezen van voedingsmiddelen die intense smaken bevatten zonder een grote hoeveelheid vet of calorieën is gunstig voor uw gezondheid. Sinaasappels zijn zo'n voedsel en een ervan bevat slechts 30 calorieën en 0 gram vet.

Vitamine C

 1. Een oranje peper bevat 190 procent van de dagelijks aanbevolen inname voor vitamine C, dat is 75 milligram voor vrouwen en 90 milligram voor mannen. Vitamine C is een voedingsstof die een gezonde immuniteit ondersteunt en u beschermt tegen ziekten. Het werkt ook om collageen te produceren, houdt uw huid gezond en helpt wonden te genezen. Door vitamine C-rijk voedsel te eten, kan je lichaam het ijzer in je maaltijden gemakkelijker opnemen. Om deze reden is het combineren van oranje paprika met vis of kip een goede manier om uw ijzervoorraden te vergroten, vooral belangrijk voor vrouwen die tijdens de menstruatie elke maand ijzer verliezen.

Fiber

 1. Oranje paprika's bevatten elk 2 gram vezels, waardoor ze een goede manier zijn om de dagelijkse richtlijnen te bereiken, dat is 25 gram voor vrouwen en 38 gram voor mannen. Vezel bevat geen calorieën en verteert langzaam, waardoor het een goede manier is om uw eetlust onder controle te houden. Elke dag voldoende vezels binnenkrijgen, werkt ook om uw cholesterolgehalte te verbeteren en tegelijkertijd uw risico op hartaandoeningen te verminderen. Vezel reguleert de spijsvertering en darmfunctie en kan worden gebruikt om constipatie te verlichten.

Antioxidanten

 1. Felgekleurde groenten en fruit bevatten veel antioxidanten. Sinaasappelpepers zijn geen uitzondering, met carotenoïden, luteïne en zeaxanthine. Carotenoïden bestrijden de celschade die kan leiden tot de ontwikkeling van kanker en hartaandoeningen en treedt op wanneer u wordt blootgesteld aan toxines in de omgeving, waaronder vervuiling en sigarettenrook. Luteïne en zaexanthine beschermen uw ogen tegen leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en staar.

Vitamine B-6

 1. Sinaasappelpepers zijn een goede manier om uw vitamine B-6-inname te verhogen, die 1,3 tot 1,7 milligram moet zijn. Vitamine B-6 helpt uw ​​lichaam eiwitten en rode bloedcellen te metaboliseren. Het helpt ook het immuunsysteem en het zenuwstelsel van uw lichaam te laten functioneren. Het krijgen van onvoldoende voorraden B-6 kan leiden tot bloedarmoede omdat het verantwoordelijk is voor het verplaatsen van hemoglobine door uw bloedbaan. Een stabiele bloedsuikerspiegel is afhankelijk van het krijgen van de juiste hoeveelheid vitamine B-6.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407