Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van sojasaus?

Schadelijke effecten van chips

 1. Sojasaus is volgens de Kikkoman meer dan 2500 jaar geleden in China een specerij die veel voorkomt in de Aziatische keuken. Sojasaus voegt een scherpe, zoute smaak toe aan je eten, samen met een reeks voedingsvoordelen.

Een bron van natrium

 1. Een 1-theelepel sojasaus, ook bekend als tamari, heeft 335 milligram natrium, volgens de USDA National Nutrient Database. Hoewel natrium een ​​essentieel mineraal is, vereist voor elementaire lichaamsfuncties, waaronder zenuwtransmissie en het reguleren van uw bloeddruk, is de aanbevolen bovengrens van natrium voor volwassenen 2.300 milligram per dag. Het daalt tot 1500 milligram per dag voor degenen die een geschiedenis van hart- en vaatziekten hebben, Afro-Amerikaans zijn of 51 jaar of ouder zijn.

Dezelfde smaak, minder natrium dan zout

 1. Vanwege de rijke smaak van sojasaus is minder nodig om hetzelfde smaakprofiel te produceren als keukenzout. Dit betekent dat het, ondanks het relatief hoge natriumgehalte, kan helpen uw natriumverbruik onder controle te houden. Omdat de meeste Amerikanen teveel natrium in hun dieet hebben, kan het gebruik van sojasaus in plaats van natrium helpen om de hoeveelheid natrium die u per dag inneemt te verminderen, zonder in te leveren op smaak. Een publicatie uit 2009 in de "Journal of Food Science" vond dat het vervangen van natuurlijk gebrouwen sojasaus door tafelzout in voedingsmiddelen de smaakintensiteit van het voedsel niet verlaagde, ondanks het feit dat het totale natriumgehalte was verlaagd. In sommige gevallen was er 50 procent minder natrium in het voedsel en geen waarneembare smaakverandering.

Anti-allergene eigenschappen

 1. Een beoordeling uit 2005 in het "Journal of Bioscience and Bioengineering" wees uit dat sojasaus anti-allergene eigenschappen had. In een cellijnonderzoek vertoonden shoyu-polysachariden, geproduceerd tijdens het fermentatieproces dat nodig is om sojasaus te maken, krachtige anti-allergische eigenschappen. In een onderzoek bij mensen vertoonden deelnemers die sojasaus innamen en allergieën hadden meer verbetering dan degenen die de placebo namen. De wetenschappers concludeerden dat sojasaus veelbelovend was in de behandeling van allergieën, hoewel verder onderzoek nodig was.

Antioxiderende eigenschappen

 1. In 2005 publiceerde het "Journal of Bisoscience and Bioengineering" een overzicht van verschillende onderzoeken naar sojasaus en ontdekte dat het zeer rijk was aan shoyuflavonen, een natuurlijke antioxidant. Natuurlijke antioxidanten beschermen je lichaam tegen schade door vrije radicalen, die je lichaam op natuurlijke wijze maakt terwijl het voedsel verteert. Vrije radicalen kunnen het verouderingsproces versnellen en mogelijk het risico op hartaandoeningen of kanker verhogen. De auteur van de beoordeling concludeerde dat de antioxidanten in sojasaus de effecten van ontstekingen hebben helpen verminderen, evenals de algehele maagzuurproductie, waardoor de spijsvertering werd verbeterd. Bovendien bleken de antimicrobiële eigenschappen van sojasaus effectief te zijn bij het beschermen van het lichaam tegen bepaalde bacteriën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407