Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van suikerriet?

De (kleine) gezondheidsvoordelen van bruine suiker

 1. Vers suikerriet wordt in een aantal keukens over de hele wereld gebruikt, vooral in Zuidoost-Azië en andere tropische klimaten. Suikerriet kan vers in stengels worden geconsumeerd of, meer gebruikelijk, als geraffineerde suiker of sap. Suikerriet biedt, vooral wanneer het geen zwaar raffinageproces heeft ondergaan, een aantal voedingsvoordelen, waardoor het een gezond alternatief is voor geraffineerde witte suiker.

Nurtitional Content

 1. Als het rauw is, is suikerriet van nature een voedsel met een laag cholesterolgehalte en natriumgehalte dat geen verzadigde vetten bevat. Een portie van 1 theelepel ruwe suiker afgeleid van suikerriet heeft slechts 15 calorieën per portie, hoewel het geen voedingsvezels, vet, cholesterol of natrium bevat. Hoewel het een cholesterolarm voedsel is, bevat suikerriet nog steeds een aanzienlijk aantal calorieën in verhouding tot de portiegrootte. Eet spaarzaam suikerriet om te voorkomen dat u per ongeluk te veel calorieën verbruikt.

Lage glycemische index

 1. De glycemische index is een maat voor hoe snel een voedingsmiddel de bloedsuikerspiegel verhoogt. De hoogste score op de glycemische index is 100, het equivalent van glucose of witbrood. Hoe lager de glycemische index is, hoe minder effect het heeft op bloedsuikerpieken. Suikerrietsap is het deel van de plant dat daadwerkelijk wordt geconsumeerd of weggezogen, omdat heel suikerriet erg vezelig is. Volgens "Organic Lifestyle Magazine" heeft suikerrietsap een glycemische index van 43, wat volgens de American Diabetes Association suikerriet tot een laag-glycemisch voedsel maakt. Suikerriet - of het nu in suiker-, siroop- of sapvorm is - is een goed alternatief voor geraffineerde witte suiker, hoewel suikerriet nog met mate moet worden gegeten. De reden dat suikerriet een lage glycemische index heeft, is omdat suikers afkomstig van planten in je lever worden verwerkt, niet in je dunne darm. Dit betekent dat de suikers uit suikerriet - fructose en glucose - langzamer worden opgenomen dan sucrose, waardoor de kans op pieken in de bloedsuikerspiegel wordt verminderd.

Blackstrap Melasse

 1. Blackstrap-melasse, geproduceerd uit suikerriet, is niet zo gebruikelijk als zoetstof als tijdens de pioniersdagen, maar de gezondheidsvoordelen zijn talrijk. Een enkele eetlepel bevat 58 calorieën en het is een goede bron van calcium, ijzer, magnesium en kalium. Een portie van 1 eetlepel bevat 41 milligram calcium, bijna 1 milligram ijzer, 48 milligram magnesium en 293 milligram kalium. De portie van dezelfde grootte bevat bijna geen vet en geen cholesterol.

Suikerrietsap

 1. Voor de grootste gezondheidsvoordelen, verbruik minimaal bewerkt suikerrietsap. Dit betekent dat u minder suiker per portie consumeert en toch alle voedingsvoordelen van suikerriet ontvangt. Vers suikerrietsap kan thuis worden gemaakt als je een fruitpers hebt. Of u kunt het kopen in speciaalzaken. Hoe minder verwerking en hoe minder conserveermiddelen en toegevoegde ingrediënten, hoe meer gezondheidsvoordelen u waarschijnlijk zult ontvangen. Als u geïnteresseerd bent in het consumeren van heel, vers suikerriet, koop dan grote, voorgesneden stukken vers suikerriet. Kies stukken suikerriet die nog steeds stevig zijn bij aanraking, met een gladde, ongebruinde schors en geen zichtbare schimmel. Vers suikerriet kan maximaal zes maanden in de koelkast worden bewaard.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407